InfIuencer Nekad Renta$ Negeri, Siap Bawa WheeIchair Elektrik Bantu Rakan Str0k.

Sebut sahaja nama personaliti media sosial iaitu Hafiz Mahamad, pasti ramai mengenali keperibadiannya yang pemurah. September lalu, usahawan tersebut pernah tvlar kerana sanggup membataIkan segala urusan kerja demi membantu sahabatnya yang mengalami masaIah kesihatan. Namun baru-baru ini, dia telah sekali lagi menziarah rakannya yang pernah menjadi ‘dulang boy‘ semasa majlis perkahwinannya.

Sanggup buat sw4b test & dapatkan kebenaran rent4s negeri.

Hafiz Mahamad mengakui bahawa berasa seb4k apabila mengetahui keadaan sahabatnya yang t1dak boleh berjalan selepas keluar dari pusat perubatan sebulan lalu. Susulan itu, influencer berkenaan mengambil keputusan melakukan sw4b test dan mendapatkan kebenaran merent4s negeri. Namun sejurus sampai di Kelantan, dia sed1h melihat kawan baiknya yang dikenali sebagai Loh semakin svsut.

Bantu bersihkan diri, gembira tengok kawan naik kerusi r0da elektrik.

Lebih mengharvkan apabila Hafiz Mahamad t1dak kisah ketika membantu bersihkan badan Loh. Dalam pada itu, influencer berkenaan tersenyum gembira tatkala melihat rakannya menaiki kerusi r0da elektrik yang dihadiahkan. Sebelum pulang, dia juga sempat menghuIurkan wang ‘sagu hati’ kepada ibu Loh.

Video:

 

View this post on Instagram

 

Saya taknak biarkan sahabat saya giveup dengan sakit dia Last month saya angkat dia ke hospital, harapan saya dia kuat & sembuh. Lepas 2 minggu stay hospital, dia boleh balik & mak dia jaga di rumah tapi sampai sekarang dia tak boleh berjalan lg Setiap hari saya call, sebab taknak sahabat saya ni rasa sunyi. Sebelum PKPD saya call & saje tanya “loh dh mandi ke?” Dia kata “belum hafiz, dari sejak lepas keluar hospital, hanya lap dgn kain basah je. Aku pun pakai pampers je” Sebak hati saya dengar, saya nak fly ke Kelantan time tu tak boleh sebab tak boleh rentas negeri Lepas beberapa minggu, saya buat swab test & Semalam saya decide untuk terus ke Balai Polis minta kebenaran. Alhamdulilah mereka benarkan untuk saya bantu sahabat. Besar pahala mereka, InsyaAllah Harini, bila sampai je rumah sahabat. Tengok dia dengan ber “pampers” & terbaring je. Selera makan kurang & badan pun makin kurus. Sebak hati ni, mata pun nak berair sebenarnya Saya cukur apa yg patut, bersihkan dia & guntingkan rambut. Handsome sangat dia, nampak ceria sangat Alhamdulilah Bila saya bawa kerusi electric tu. Sahabat saya nampak, mata dia terus berair & dia tahan. Saya angkat dia naik atas kerusi tu Ya Allah, happy sangat! Walaupun dia tak boleh berjalan, saya happy sebab boleh tengok dia bergerak dengan kerusi tanpa orang tolak. Dia happy sangat Aku sayang pada sahabat, sebab Allah yg wujudkan rasa rindu, pengorbanan ini & cinta dalam hati ini untuk sahabat Sahabat, “Aku akan ada sampai penghujungnya dengan mu” & tak akan aku lupa janji waktu kita kecil dulu sahabat 💕

A post shared by Hafiz Mahamad (@hafizmahamad) on


Besar sungguh nilai persahabatan mereka, satu dalam sejuta.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen menyatakan perasaan seb4k melihat peng0rbanan Hafiz Mahamad demi rakan baiknya. Selain itu, mereka mengakui bahawa nilai persahabatan influencer tersebut dengan Loh sangat bermakna.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:Dbongkar

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "InfIuencer Nekad Renta$ Negeri, Siap Bawa WheeIchair Elektrik Bantu Rakan Str0k."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*