“Nikmat Paling Ultimate Bergelar Ayah,” Fizo 0mar Kongsi Lag4k Anak Kayuh Basikal, Tapi reaksi Mawar Karim Tar1k Perhatian ramai

Pelakon dan usahawan, Fizo Omar ada berkongsi momen bersejarah saat pertama kali anaknya, Maryam mampu untuk menaiki basikal dengan sendirinya.

Menurut Fizo, momen-momen seperti ini sering kali dipandang remeh bagi segelintir golongan bapa namun baginya ia merupakan pengalaman yang tidak dapat dibeli dengan wang ringgit.

“ALA NAIK BASIKAL JER! Nampak simple je kan, gambar anak naik basikal? Perasaan seorang bapa pergi ke kedai basikal untuk belikan hadiah basikal kepada anak berbeza dengan pergi ke kedai kereta untuk beli kereta mewah untuk diri sendiri.

“Syukur Allah masih beri peluang dan nikmat rasa dan perasaan untuk menggembirakan hati si buah hati.

“Bila tengok betapa excitednya si anak dapat basikal dan trying so hard untuk kayuh dengan penuh perasaan, itulah nikmat sebagai seorang ayah yang tak dapat dibeli dengan nilai wang ringgit,” tulisnya.

Kisah tersebut dikongsikan oleh pelakon drama, Pengantin Satu Malam itu menerusi beberapa hantaran yang dimuat naik di akaun Instagram miliknya.

Jelas Fizo lagi, dalam kesibukkan si bapa mencari wang ringgit demi membahagiakan seluruh ahli keluarga, janganlah pula mengabaikan masa-masa berharga bersama orang-orang tersayang.

“Si anak kecil tidak tahu menilai dari segi berapakah harganya, tapi moment yang dicipta oleh kita sendiri disebalik kesibukan mengejar dunia sehingga kita terlupa inilah nikmat yg paling ultimate bila bergelar ayah.

“Kadang si Ayah terlupa apa yg si anak perlukan kerana ayah terlalu sibuk dgn ‘dunia’ ayah. ‘Ayah berkerja siang malam, cari makan utk anak-anak’.

“Ye betul, tapi adakah hanya beri ‘makan’ akan terus membahagiakan anak2? Kadang simple effort in shot moment tu memberi impak yg besar terhadap anak-anak.

Dalam pada itu, Fizo turut menyifatkan momen-momen seperti ini membuatkan dirinya lebih menghargai jasa ibu bapanya sewaktu membesarkannya satu ketika dahulu.

“Bila dah ada anak ni membuatkan kita sebagai ayah yang juga pernah bergelar anak, lebih menghargai jasa ibu bapa kita sebelum ni.

“Ayah, daddy, baba, papa, abah dan sesiapa yg bergelar bapa, appreciate this moment sebab bila ianya berlalu dan takkan mungkin dapat berpatah balik. Dunia yang dikejar takkan pernah dapat, tapi kebahagian yang dicipta akan mewarnai dunia,” akhirnya.

Entri tersebut turut mendapat reaksi daripada bekas isterinya, Mawar Karim.

“Ya ampun Maryam, punggah awat rambut jadi lagu tu. Adoi bapa Maryam please bagi kemas sikat. Takmau la berlemoih raplah jingga nanti,” selorohnya.

Terdahulu, Fizo telah pun mendirikan rumah tangga bersama usahawan, Mawar Karim pada tanggal 10 November 2013 namum memutuskan untuk bercerai pada Julai 2019.

Hasil perkahwinan tersebut pasangan ini dikurniakan seorang cahaya mata bernama Wan Maryam.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:http://trendinggiler.pw/

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "“Nikmat Paling Ultimate Bergelar Ayah,” Fizo 0mar Kongsi Lag4k Anak Kayuh Basikal, Tapi reaksi Mawar Karim Tar1k Perhatian ramai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*