Aku Mula Rasa B0san Dgn Wife. Asyik Kerja Je Smpai Aku Kahwin Lain, Baru Isteri 1st Luahkn Apa Yg Trpendm

Gambar sekadar hiasan. Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap bagi artikel ini. Terima kasih kerana membaca artikel ini. Mohon kongsi jika bermanafaat dan mohon maaf jika ada tersil4p dan slah. Jujur cakap, aku tak tau macam mana nak mulakan cerita ni. Tapi aku bagi pengenalan ringkas. Aku ada dua isteri, Nadia ( isteri pertama) dan Mira ( isteri kedua).

Aku dan Nadia kenal tahun 2012. Kami kenal di tempat kerja, salah satu multinational corporation terbesar di Malaysia. Nadia auditor, aku IT technician. Nadia tua 7 tahun dr aku, dia 32 dan aku pula 25. Sejak aku join company ni, Nadia memang antara staf perempuan yang popular di kalangan semua staff lelaki.

Baik yang kahwin sampai la bujang, semua idamkan Nadia sebab dia tinggi, putih melep4k dan muka baby face. Nadia ni jenis serius and kurang berg4ul sikit. Satu hari tu Nadia buat audlt dekat luar daerah and laptop dia r0sak. So aku kne on call repair lapt0p dia kt site. Da dapat no Nadia, aku mula ng0rat sebab aku pun dah lama crush kat dia.

Sebulan kami berkawan, aku jatvh hati dengan sifat keibuan Nadia (lelaki baya aku banyak suka sifat ni). Lepas dua bulan, kami kahwin. Tak sempat sgt bercinta tapi aku yang ang4u tervk masa tu. Tambahan pulak aku tau ramai kenalan aku berebvt nak tackle Nadia.

Sepanjang kami kahwin tak pernah ada msalah walaupun Nadia selalu travel sebab kena audit operati9n company kami di seluruh Malaysia. Paling lama 5 hari and aku akan jaga dua anak kami bila dia outstation. Pertengahan 2018 aku terj3bak dengan tinder. Pengaruh kawan tempat kerja.

Mula2 sekadar nk chat bila Nadia outstation, sampai la aku jumpa Mira. Mira muda 10 tahun dari aku. Kali kedua aku jatvh hati sebab perangai manja dan carlng Mira (masa ni aku dah 32 dan lelaki baya aku banyak suka anak gadls mcm Mira). Terdes4k nak kahwin dengan Mira, aku jujur dengan Nadia.

Aku ingat lagi, mula2 Nadia nangls tapi lepas tu dia minta maaf sebab selalu pentingkan kerja dan abalkan aku. Nadia redha je benarkan aku kahwin dengan Mira. Masa ni aku rasa berbel4h bagi sangat2. Tertekam4n sebab dh janji nak nikahi Mira dan dalam masa yang sama sedlh sebab Nadia seolah2 nak lepaskan aku.

Sebelum kahwin, Nadia siap pesan jgn rlsau pasal belanja rumah dan anak2 sebab dia kerja tapi Mira tak. Jarak rumah Mira dan Nadia cuma 5 minit drive. Mula2 dulu, aku jaga anak2 di rumah Nadia bila dia outstation tapi lepas tu aku minta bawak balik mereka ke rumah Mira. Senang sikit bila aku kerja and Nadia pun tak kisah.

Bagi Nadia takpa anak2 kenal Mira tapi dia tak nak face to face berdua dengan Mira. Jadual giliran tak tetap sebab Nadia travel 3-5 hari seminggu. Bila Nadia outstation, aku kt rumah Mira, bila Nadia tak travel aku di rumah Nadia. Namun kdg2 aku sengaja stay dekat 2-3 minggu di rumah Mira sebab nak ujl per4ngai tak kisah Nadia.

Dlm 4 bulan lepas aku kahwin, Nadia resign and kerja di firma akaun. Tak perlu travel dan hanya audit di office. Anak2 Nadia hantar di nursery sampai dia habis kerja. Masa ni aku mula honeymoon dengan Mira sampai 4-5 bulan tak balik ke rumah Nadia. Sekalipun Nadia tak bising mintak aku balik.

Sepanjang ni Nadia banyak spent masa bercuti dengan anak2 tanpa aku. Pergi legoland, singapore dan terbaru ke jepun. Hanya mereka 3 beranak tanpa aku. Hanya sebab tak nak luk4kan Mira, aku men0lak pergi bercuti dengan mereka. Lama kelamaan aku jadi sunyl dengan Mira.

Manlsnya fasa honeymoon dah habis dan aku rindu nk bersama keluarga aku. Mira tak nak berbuka puasa sorang, jadi sepanjang Ramadhan aku tak pernah berbuka dengan Nadia. Baru ni aku blik ke rumah Nadia, sedlh sebab Nadia lansung tak expect aku balik. Berbuka masa tu cuma baki makanan anak2 aku, bubur nasi dan nugget.

Lepas anak2 tidur, aku tunggu Nadia lama dalam bilik. Nadia masuk m4lu2 and kami jadi kek0k nak berbual bila berdua. Masa ni aku rasa macam lamanya aku dah ab4ikan Nadia. Aku terus luahkan apa yang terp3ndam. Kenapa tak fight hak dia sebagai isteri, kenapa izinkan aku kahwin lain.

kenapa bercuti tinggalkan aku, kenapa dia chill sangat h4dapi semua ni, kenapa dia redha bermadu, kenapa tak m4rah aku main kayv tiga dan banyak lagi kenapa. Lama Nadia diam, pastu dia nangls. Rupanya Nadia dah lama tahu psal aku dan Mira. Berbulan sebelum aku mintak izin untuk nikah kali kedua. Nadia makan hati dengan aku tapi dia pilih untuk berdiam diri atas rasa bersalah utamakan kerja dari keluarga.

Kata Nadia, sepanjang aku kahwin dengan Mira, Nadia dah persiapkan diri untuk jadi ibu tvnggal seandainya dia dicer4ikan. Masa ni aku rasa sedlh sgt. Nadia betul2 dah twar hati dengan aku. Di saat aku ab4ikan dia, daripada mertap dia pilih untuk bahagiakan diri dan anak2.

Nadia suruh aku cari kebahagiaan dengan Mira dan mintak aku lepaskan dia. Nadia bukan sekadar isteri, tapi dia juga ibu kepada anak2 aku. Nadia mintak aku jgn perslakan Mira sebab andai kata kami tiada jodoh aku masih ada Mira untuk jaga aku. Berkali aku tanya Nadia, tak sayang aku ke? Tak bencl Mira ke?

Nadia balas dia dah takde hati untuk sayang and dah takde hati untuk bencl. Aku betul2 bvntu dengan Nadia. Sekarang dia buat diri macam patvng bila dengan aku. Tak lama nak raya and Nadia siap dah atur jadual balik kampung. Hari pertama dan kedua aku beraya dengan mira di kampung mira. Nadia dan anak2 di kampung aku.

Raya ketiga dan keempat aku dan mira di kampung aku, Nadia dan anak2 di kampung Nadia. Kat mana aku di mata dia. Masih wujud atau tak wujud. Buat para suami yang mengelvh isteri pjj atau isteri d0ktor, fikir lah dua kali sebelum bermaln kayv tiga. Aliff aziz tu untvng bella masih nak pertahankan rumahtangga mereka walaupun dah terler4i. Macam aku Nadia betul2 dah buang aku dekat Mira.
– Amin (Bukan nama sebenar)

Re4ksi warganet

Rabiah irdan – Kau memang carlk pasal bro,kau carlk pasal dengan perempuan yang ada kerja,indipendant,cantik dan segala gala cukup..ibarat kalau kau takde pon,takde beza apa pon…dan sejenis perangai perempuan bila dah move on,kau menlnggal pon dia dah tak heran dah..good luck bro..my suggestions,kau teruskan hidup dgn mira yang kau hadap sgt tu..
Kau polig4mi tak salah,tapi bila kau menyund4l senyap senyap,kau ab4ikan isteri kau..even dah kahwin kau tak adil dalam pembahagian giliran..nampak sangat,kau kejl dan sepadan lah dgn perempuan meny0ndol tu..dah la ambil hak orang,menggedlk taknak berbuka sorang konon..kau dgn mira mmg sepdan..dua dua kejl .lepskan nadia..dia deserved someone better than you…

Farin ahmad – K3s kau skrg mcm ni…

Kalau Nadia tu kaki confess KRT atau iiumc, dia akan cerita kau bruk, kau tervk, kau x padv, burvknya p0ligami dan segalanya .

N kalau mira tu kaki konfess gak, dia akan cerita manisnya berp0ligami, p0ligami x sebruk yg pompuan sangka, bla bla bla…

Tp aku sy4k, dua2 kaki konf3ss. Sbb ko pun konf3ss.

Sori, aku x minat nak komen tiplkal sbb banyak ko blh baca dlm ni.
It is boring for being a typical .
Aku spesis luar k”tak.

Kouru kanagawa – Kalau masih sayangkan Nadia, mengapa tak fight utk memenangi hati nya semula. Tingkah laku Nadia itu sebenarnya hanya luahan hati nya yg mer4na kerana anda tidak setia. Dia cuba membuat anda pula jadi mer4na. Dan dia berjaya.
Andai anda masih menyayangi Nadia, tunjukkan lah pada nya. Bincang dgn mira bahawa anda tidak mahu kehilangan dua2 isteri anda. Dan anda kena berslkap seadil2nya. Belai lah semula hati nadia dgn sikap yg baik dan prihatin dari anda. Paling penting ketaatan anda pada yg maha esa. KepadaNya mohonlah petunjuk dan hidayah agar kasih sayang anda & Nadia sentiasa dirahmati.

Ahmad azam – Sekadar nasihat kepada lelaki yg ingin berp0ligami, kalau nk kahwin, kena berlaku adil. Sikap Kepimpinan kena ada sebagai ketua keluarga. Bukan biar je kena cucuk hldung dengan mana2 isteri. Kau yg nak kena jawab kat akhlrat nanti. Bukan isteri kau. Lepas tu jgn nak sal4hkan isteri2 kau. Semua tu s4lah kau bila kat sana dh twar hati dan kat sini hilang kemanisan. Salah kau sbb kau x ikut quran dan sunnah dalam berp0ligami. Kau hanya ikutkan nfsu semata2.. Lagi 1, hidup dlm msyarakat melayu yg kebanyakkannya antl p0ligami yg dibenarkan Allah SWT ni, kalau ada msalah tak perlulah nak seb4rkan kepada masyarakat dlm socmed. Dari 100 komen, kau akan dpt hanya 1 shj nasihat berguna. Yg lain semua kec4man. Masyarakat pun akan terus memandang ser0ng kepada p0ligami. Kau tgk org2 yg berzlna simpan pompuan, ada dorang nak citer d0sa dorang kat org lain? Takde kan. So takde la masyarakat nak kec4m aktiviti berzlna ni. Yg dikec4m adalah perkara yg dibenarkan dlm agama. Sehinggakan ada yg rela berzlna dari mencari yg halal. Sanggup memlkul d0sa dari menerima kec4man masyarakat. Lagi 1, jgn nak guna istilah main k4yu 3. Apa kau nak tduh Nabi saw pun main kayv 3 juga ke? Takde istilah main kayv 3 dlm Islam. Kalau ada bagi d4lil nak tgk. Takdenye pompuan nak kawin dgn lelaki kalau x kenal dulu sblm kawin. Semoga bermanfaat. Cc Malin Othman

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:IIUM

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "Aku Mula Rasa B0san Dgn Wife. Asyik Kerja Je Smpai Aku Kahwin Lain, Baru Isteri 1st Luahkn Apa Yg Trpendm"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*