“Husband Kata Ni Pekerjaan Paling Mulia,” Isteri Nubhan Berhenti Kerja

Isteri kepada penyanyi, Nubhan, iaitu Dr. Afifah Tawfek mengakui keputusannya untuk berhenti daripada menjadi seorang doktor gigi di Klinik Pergigian Seremban bukanlah sesuatu yang mudah untuk dilakukan.

Menurut Afifah, semenjak mula berkahwin, banyak keputusan yang harus dia pertimbangkan demi kebaikan diri sendiri dan juga keluarganya.

“Sekarang Fie faham sangat susah betul nak buat keputusan bila kita dah ada keluarga dan tanggungjawab besar lagi-lagi bergelar seorang ibu.

“Fie habis belajar je, fie berat juga nak buat keputusan untuk tangguh masuk kerja sebab Fie sedang mengandung. Lepas Aafiya cukup enam bulan, alhamdulillah Fie pun dpt tawaran kerja. Dpt fie bg 100% susu ibu utk Aafiya sebelum fie mula bekerja.

“Tahun kedua bekerja lahir pulak Aaffan. Sambil kerja sambil pam susu. Alhamdulillah rezeki Aaffan, dapat susu ibu sepenuhnya. Balik kerja sambung jaga Aafiya. Jarak Aafiya dengan Aaffan 2 tahun je. Agak penat tapi membahagiakan,” tulisnya.

Kisah tersebut dikongsikan oleh ibu kepada dua orang cahaya mata itu menerusi akaun Instagram miliknya.

Dalam pada itu, Afifah turut meluahkan rasa syukur kerana dikurniakan suami yang sangat memahami mengenai kerjayanya itu.

“Tahun ketiga, dapat offer penempatan tetap di Johor. Tapi fikirkan suami yang dah selesa di Seremban. Business makin baik. Anak-anak pula dekat dengan aki dan wan nya. Berat lagi hati nak pindah bawa keluarga.

“Suami pulak sangat supportive, sanggup jaga anak kalau fie perlu travel untuk kerja. Suami tak pernah halang apa sahaja keputusan Fie.

“Sekarang Fie ambil keputusan untuk berhenti. In shaa Allah malam ni kalau ada rezeki, Fie nak buat live sambil kita sembang lg story okay?

“Special thanks to staff-staff Klinik Pergigian Seremban. Ni video hari last kt sana. Sempatla picnic Oden belakang klinik. Kalau korang tau klinik seremban glamour dengan klinik dalam taman hehe.. Jangan jealous,” kongsinya lagi.

Sementara itu, menerusi sebuah lagi entri, Afifah memaklumkan suaminya itu juga ada mempersiapkan sambutan sempena hari terakhirnya berkhidmat di klinik pergigian tersebut.

“Husband @nubhan.ahamad kata pekerjaan suri rumah ni pekerjaan paling mulia. Bukan main meriah sambutan masuk kerja hari pertama as housewife. Dulu masuk kerja as doctor takde pulak macam ni. Hehehehe.

“Tapi ye lah. Bila jadi housewife kenan juga buat side income kan. Siapa nak beli @lantarabeauty boleh click link kat bio ig @lantarabeauty ok? Jom la support gang-gang housewife ni,” kongsinya.

Video sambutan tersebut turut dikongsi oleh Nubhan menerusi saluran Youtube miliknya.

Terdahulu, Nubhan dan Afifah telah pun mendirikan rumah tangga pada tanggal 29 Ogos 2019.

Hasil perkahwinan tersebut, pasangan ini dikurniakan dua orang cahaya mata iaitu Aafiya Kamilia dan Ahmad Aafan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:Instagram Dr. Afifah Tawfek via MH

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "“Husband Kata Ni Pekerjaan Paling Mulia,” Isteri Nubhan Berhenti Kerja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*