K3s Usahawan Kosmetik K3na T4han P0lis, Sekali Nama Datuk Alha Alfa Kna Petik

Shah Alam: Polis menahan lima rakan sejnayah termasuk seorang usahawan k0smetik selepas disyakl terbablt dengan sindlket penyeludvpan ddah meth4mphetamlne rentas negara dalam dua serbvan di sekitar Taman Serdang Perdana, Seri Kembangan, Serdang, Selangor, Selasa lalu.

Timbalan Ketua Polis Selangor Datuk Arjunaidi Mohamed berkata, pada 10 November lalu, sekitar 4.30 petang, Jabatan Siasatan Jenayah Nark0tik (JSJN) IPK Selangor bersama Bahagian Slasatan Jnayah Nark0tik Daerah Serdang menyerbu l0kasi terbabit.

“Dalam serbvan pertama, polis menngkap dua beradik lelaki warga tempatan berumur 25 tahun dan 31 tahun yang menaiki sebuah kereta Ford Mustang di tepi jalan di lokasi terbabit.

“Hasil pemeriksaan ke atas kenderaan itu, polis berjaya mermpas 120 bungkusan teh cina mengandvngi bahan disyakil ddah meth4mphetamlne dengan anggaran berat 126.85 kil0gram dan nilal rampsan dianggarkan bernilai RM5 jvta.

“Polis turut merampas sebuah kenderaan Ford Mustang dianggarkan bernilai 500,000 yang didaftarkan di atas nama isteri kepada svspek kedua,” katanya dalam sidang media di IPK Selangor, hari ini

Arjunaidi berkata, slasatan mendapati svspek seorang usahawan k0smetik di Kelantan dan menggunakan gelaran ‘Datuk Seri’, manakala adiknya seorang anggota tentera berpangkat biasa dan bertugas di Kuala Lumpur.

Rata rata netizenn berteka teki mencari siapakah gerangan usahawan tersebut dan secara tiba tiba nama Alha Alfa dikaitkan oleh netizenn.

Menerusi halaman facebook Alha Alfa beliau kongsikan beberapa tangkap layar dan beritahu bukan beliau orang yang dimaksudkan.

Agak2 lah korg jgn lah nak main melvlu2 nak srang2 nak maln dm2 nak komen bukan2 kat ig sy..agak2 lah sy jual ddah..hahha main tngkap muat je..sy tgh huha2 ni tgh keje lagi..sorry guys nak sembvr tu, kaji dlu..xkn la sy sorg je pakai mustang kat malaysia ni..agak2 nak guna pakai gamba keta sy suka hati macamni.. ya allah..sedihhh.

Komen Dari Orang Ramai

Org yg buat fltnah nie mmg bvsuk ati kt dato sbb skrng nie dato dh melonjak naik ke atas.

Kami yg mnjual product dato tau dato cmno…… Ini sume ujlan dr Allah…Jom kita same2 doa moga dato diberi kekuatan…. Jom kita submit doa di hari hujan nie moga ape mereka yg buat dato tue jatvh trsungkoq hendaknya.

Cerita palsv cepat je tersebar… Pelikk la manusia ni… Dato Alha Alfa ada je melepak dkt umh..siap baru makeup mawar lagi tuk abph.. Ayoooo uolss ni.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:HMetro/FBAlhaAlfa

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "K3s Usahawan Kosmetik K3na T4han P0lis, Sekali Nama Datuk Alha Alfa Kna Petik"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*