“Buku Apa Ni?” Netizen Penlng Kep4la Baca Buku Ini Sebab…

Setiap dari kita mesti pernah baca buku kan? Kalau yang kurang minat membaca pun paling-paling kurang mesti pernah baca buku Komponen Sastera (KOMSAS) dulu kan. Tidak dinafikan karya-karya dalam buku KOMSAS sangatlah baik dan kadang-kadang tu berjaya menyentuh emosi pembaca.

Cakap pasal buku ni, admin nak share satu buku yang hebat dibincang oleh para pengguna Twitter. Apa yang geng-geng Twitter ni bincang adalah berkenaan dengan kandungan buku ini. Nak tahu apa isi kandungan buku ni? Korang tengok rangkaian tweet @dieyanayuni kat bawah ni.

Pening kepala baca buku ni

Baiklah kita teruskan dengan baca content-content dalam buku ni. Admin nasihatkan untuk korang standby siap-siap ubat sakit kepala ye.


Admin ingat lagi kena marah dengan cikgu BM sebab buat karangan ayat tergantung. Memang lepas tu tulis ayat memang bagi complete, walaupun kadang-kadang tu maksud ayat kurang jelas. Tapi yang ni… tak tahu nak cakap macam mana.

Sebelum kita terbit apa-apa, itu lah pentingnya tugas proof-reader. Dia akan betulkan tatabahasa, struktur, ejaan dan lain-lain. Baru mesej tu jelas sampai ke pembaca, baru bad-ass.

Admin rasa dah baca perenggan atas, pastu yang seterusnya pun dah baca gak. Aduh pening sebentar. Copy & Paste sampai tiga kali ke macam mana ni?

Okay last, admin rasa editor buku ni tidur kot masa buat editing. Jauh betul menyimpangnya. Apa maksud yang ingin disampaikan tu? Keliru we!

Korang okay tak tu baca kandungn buku ni? Harap tak pening lalat macam admin lah ye.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:Lobak Merah

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "“Buku Apa Ni?” Netizen Penlng Kep4la Baca Buku Ini Sebab…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*