Wanlta Jer1t Minta T0long, T4k Jadi Terjvn Bvnuh Diri

Kebelakangan ini, sering kali kita dengar bukan kes-kes orang bvnuh diri gara-gara tak sanggup lagi nak menghadap masalah hidup?

Setiap hari, ada sahaja kes-kes orang yang cuba terjun bangunan, terjun sungai, minum racvn dan sebagainya disebabkan tekanan jiwa yang dialami.

Namun, ketika diri dilanda masalah hidup, mengambil jalan singkat dengan membvnuh diri semata-mata untuk lari daripada masalah tersebut bukanlah satu pilihan yang baik.

‘Peluang’ kedua terus hidup, batal niat terjvn jambatan

Seperti kejadian yang berlaku di Indonesia baru-baru ini, wanita ini diberi ‘peluang’ kedua untuk meneruskan kehidupan apabila dia membatalkan hasratnya pada saat-saat akhir untuk membvnuh diri.

Melalui rakaman klip video yang tular di Facebook, seorang wanita ini dikatakan hendak membvnuh diri dengan cuba mel0mpat daripada sebuah jambatan.

 

Tergantvng tepi jambatan

Walau bagaimanapun, dia telah membatalkan niatnya itu yang menyebabkan dia tergantvng di sisi jambatan itu sambil menjerit meminta tolong untuk diselamatkan oleh orang awam yang turut berada di tempat kejadian.

Terdengar juga suara salah seorang daripada orang awam itu yang menasihati wanita berkenaan supaya jangan lompat dan terus berpegang kuat pada sisi jambatan tersebut.

Jangan lompat Puan! Jangan lompat. Pegang! 

 

Jerit minta tolong, tak larat berpaut

Wanita itu turut menjerit memberitahu orang awam yang melintas supaya segera menariknya ke atas gara-gara tangannya sudah kehabisan tenaga untuk terus berpaut pada jambatan berkenaan.

Tolong! Tangan aku dah tak kuat, cepat tolong!

Beberapa orang awam yang tersedar bahawa wanita itu tidak lagi berniat untuk membunuh diri terus sahaja bergegas untuk membantu menarik tubuhnya ke atas jambatan.

“Ingin akhiri hidup, tapi takut mati” 

Klip video yang tular ini pertama kali dimuat naik di Facebook oleh @Yuni Rusmini berserta caption “Mahu terjun sendiri, tapi teriak minta tolong diselamatkan. Disitulah terkadang orang kalau bingung, ingin mengakhiri hidup tapi masih takut mati”.

Yang mana alami masalah tekanan tu, masih belum terlambat untuk minta bantuan dari pakar kaunseling. Nyawa tiada galang ganti. 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:Lobak Merah

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "Wanlta Jer1t Minta T0long, T4k Jadi Terjvn Bvnuh Diri"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*