Khairul Aming Makin Kurus

Nama personaliti media sosial, Khairul Aming di Instagram pasti dikenali ramai dengan video masakan yang sering dimuat naik untuk pengikutnya.

Selain itu baru-baru ini, pemuda berusia 27 tahun itu turut membuka satu lagi akaun Instagram @amingnaksihat untuk berkongsi perjalanan ‘diet’ yang diamalkan untuk kehidupan lebih sihat.

Dari 106kg turun ke 100kg

Menerusi perkongsian, Khairul menyatakan setelah hampir 30 hari memilih untuk menjalani kehidupan yang lebih sihat, kini dia telah berjaya menurunkan berat sebanyak enam kilogram.


Meskipun ia bukan satu jumlah yang banyak, namun pemuda yang memiliki ‘sense of humour’ itu tetap bersyukur dan gembira dengan apa yang telah dicapai setakat ini.

Tambahnya lagi, perjalanan yang dipilih kali ini tidaklah begitu sukar kerana dia tidak begitu memaksa dirinya dan kurang rasa tekanan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aming Nak Sihat (@amingnaksihat)

“Aku tak berlapar or amik supplement ke apa, just makan ikut right portion and selalu senam.

“So far best la weightloss journey kali ni. Sebab aku dah tak stress diet macam dulu2. I still eat normal food cuma kawal portion, selalu bersenam and rehat yang cukup,” kongsinya.

Posting tersebut menerima pelbagai reaksi netizen yang kagum dengan perubahan fizikal dan semangatnya dalam mencapai berat badan idaman.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aming Nak Sihat (@amingnaksihat)

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber: Khairul Amin Kamarulzaman

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "Khairul Aming Makin Kurus"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*