Pelakon CD Rahman MenlnggaI Dvnia

” Perginya seorang anak seni berbakat tanah air, Innalillahi wainnahilaihi rojiun..

” Salam takzlah diucapkan buat keluarga pelakon berbakat Allahyrham CD Rahman,”

Demikian perkongsian di Facebook, Malaysiaku Dulu Dulu yang memaklumkan pemerglan seorang pelakon, CD Rahman yang meraih perhatian ramai.

Allahyrham CD Rahman dikhabarkan telah menlnggI dnia pada petang Khamis (3 Disember 2020) aklbat faktor kesihatan.

Bagi yang tidak mengenali, Allahyrham merupakan seorang anak seni yang berbakat besar dalam industri perfileman negara kita.

” Admin cukup minat dengan lakonan Allahyrham CD Rahman ini dan paling tak boleh lupa sewaktu Allahyrham berlakon dalam filem Senario

Babak kej4r mengej4r dalam estet pastinya yang paling diingati ramai

” Babak kej4r mengej4r kat dalam estet tu memang kelak4r g!ler, watak Allahyrham dalam filem itu dan kata-kata arwh dalam filem itu yang masih admin ingat, “Kalau setuju kasi jatvh you punya kepala..!!

” Al-Fatihah buat Allahyrham CD Rahman”, tulis Malaysiaku Dulu Dulu.

Sementara itu, berita tentang pemerglan Allahyrham turut dikongsikan oleh penerbit dan pengarah filem, Dato’ Zulkifli M. Osman di Instagram beliau dua hari lalu.

Selain meminta orang ramai mendoakan arwh, Zulkifli turut memberitahu Allahyrham CD Rahman merupakan adik angkatnya.

” Adik angkat sy CD Rahman baru meninggI pada petang ini (Khamis). Berikan lah sedekah fatihah pada arwh bagi sesiapa yang mengenali beliau.

” Semoga kita ketemu di alam yang lain, Raman. Berehatlah selepas kamu penat melalui pengalaman hidup kamu dalam dunia ini.
Al Fatihah

Re4ksi warganet, masih ingat lakonan arwh

Sementara itu menerusi ruangan k0men, rata-rata peminat menlnggalkan k0men masih mengingati arwh dan menglmbau semula b4bak-b4bak lakonan arwh.

Meskipun terdapat segelintir yang terkejvt kerana menyangkakan CD Rahman berb4ngsa lndia kerana berkulit gelap, namun mereka tetap menghormati arwh yang pernah menghiburkan orang ramai menerusi lakonannya yang kelakar.

” Dalam gerak khas jadi pengedar d4dah yang p#ndan… Walau pendek je scene dia tapi tetap diingati,” tulis Izhar

” Moto rey moto rey..tu yang paling antare best dialog abe nih…ingat h1ndu dulu…Al fatehah buat brader CD Rahman…Innalillah” k0men Syafik

” Teringat lakonan arwh dalam filem Aziz m Osman (Baginda) dia jadi Ravi …best filem ni, kisah budak-budak kolej mak dia tak bagi main bola tmpar sampai cikgu pi rumah cakap dengan mak dia, cikgu dia jalil hamid. Semoga arwh bersama para mukmin,” kongsi Sam.

Bagaimanapun, admin sedikit ralat apabila membuat carian mengenai pemergian CD Rahman dan langsung tidak menjumpai apa-apa berita berkaitan kematian arwh meskipun sudah 2 hari arwh pergi.

Takzlah buat keluarga arwh dan semoga r0h arwh ditempatkan di kalangan orang beriman dan beramal soleh.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:FB Malaysiaku Dulu dan IG Dato’ Zul M.Osman

FB Malaysiaku Dulu dan IG Dato’ Zul M.Osman

Via asiakini

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "Pelakon CD Rahman MenlnggaI Dvnia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*