2 Minggu Ank Tak Makan Sampai Tinggal TvIang, Ibu Masih Rasa ‘Dia 0k Je’ D0ktor

Sejak dari dulu lagi, kecu@ian ibu bapa dalam menjaga anak menjadi satu perkara membmbangkan dalam kalangan masyarakat sehingga mengundng sesaIan.

Kebanyakan Insiden tidak diingini berIaku disebabkan tab!at ibu bapa yang terlalu leka mengej4r kemewahan dan kerja sehingga lupa akan tanggungjawab utama mereka terhadap anak-anak di rumah.

Bahkan ada ibu bapa yang terg4mak sehingga sanggup membiarkan anak mereka tidak makan selama berminggu-minggu dan anak kecil mereka terp4ksa bertar0ng ny4wa untuk hidup.

Begitulah kisah sed!h yang dikongsi oleh Dr Ana Yasmin Azmi di Twitter baru-baru ini. Dia telah memuat naik p0sting mengenai pengalamannya mengendalikan satu k3s tenat yang memb@bitkan seorang anak kecil.

Menurut posting Dr Ana, ibu bapa anak kecil yang maIang itu terlalu sib0k bekerja dan tidak mengambil berat mengenai pemakanan anak mereka selama dua minggu sehingga anaknya semakin kurvs dan hanya tinggal tuIang.

Anak kecil itu dikejarkan ke h0spital selepas dia didapati tidak sedarkan diri dan berada dalam keadaan yang sangat tenat kerana tidak mempunyai tenaga untuk bergerak. Lebih ter0k, dia tidak boleh bernafas dan kadar degup@n jant0ng semakin perlahan.

Kenapalah ada ibu ayah yang tak kisah pada anak sampai anak tinggal tuIang. Bayangkan, anak tu nak gerak jari pun takda tenaga.
“Dia gerak mata je. Anak tu dah p3ngsan petang semalam, masih simpan di rumah. Tunggu tengah malam, taktau kenapa,” katanya.

 

“Bila tanya tak nampak ke anak tu makin kurvs? Jawapannya: “saya kerja… Anak tak nak makan.. Saya nak buat apa?
“Dia tak rasa berat badan macam tu tak n0rmal untuk anak.. 2 minggu anak tu tak makan..air je minum..Mak masih rasa ‘dia ok je’,” ujar Dr Ana.

Perkongsian tersebut membuatkan netizen memberi re@ksi ger4m dan sed!h dengan sikap tidak endah ibu bapa kepada anak kecil itu yang seolah-olah tidak kisah mengenai ny4wa anaknya.

Semoga k3s yang dikongsi oleh Dr Ana ini boleh dijadikan sebagai iktibar dan pengajaran kepada semua ibu bapa di luar sana.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:Twitter @anayasminazmiVia omm

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "2 Minggu Ank Tak Makan Sampai Tinggal TvIang, Ibu Masih Rasa ‘Dia 0k Je’ D0ktor"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*