T4yang Kereta Mewah, Netizen Sy0rkan Kembar SPM 7G Jngan B0ngkak

Selebriti media soslal, Iera Tajudin dan kembarnya Ieka Tajudin pernah mencetvskan kontr0versi.

Ini apabila menyalahkan guru gara-gara meraih 7G dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

Meskipun menerima kec4man yang sangat hebat, namun remaja tetap menjalani kehidupan dengan tenang.

Selain menguruskan perniagaan kosmetlk milik mereka berdua.

Dapat 7G pun ok?

Terbaru, seorang pengguna Twitter @anazrulan memuat naik paparan skrin gambar Iera dengan mempersoalkan kapsyen.

Ini apabila remaja itu yang menganggap keputusan diperolehi tetap mampu memberikan kejayaan.

“Nombor plate macam ni boleh buat tak? yelah dulu kan ramai orang cakap 7g spm ni takda masa depan..

But alhamdulilah masa tu pun masih ada yang positive dengan iera.

“Ingat guys! Manusia boleh berubah, yang jhat boleh jadi baik. Dan yang baik pun boleh jadi jhat.

Stop judging others and spread positive vibes,” tulis kapsyen Iera.

Rakaman Video ada di Bawah Sekali

Segelintir warganet tidak bersetuju dengan kapsyen tersebut kerana menurut mereka.

Mendapat keputusan begitu bukanlah sesuatu yang harus dibanggakan kerana kelak akan menysahkan diri di masa hadapan.

Jngnlah buat kapsyen macam tu!

Ayat boleh mempengaruhi

Selain itu, komen pengguna Twitter bernama Turu turut mendapat perhatian kerana menyifatkan ‘kebdohan’.

Ia seolah-olah adalah kejayaan terutama bagi golongan usahawan yang memiliki produk sendiri.

Terdahulu, Iera membuka perniagaan kosmetik dan busana yang diberi nama Siera.Co tidak menghiraukan segala kec4man yang diterima dan terus berinspirasi untuk berjaya.

Kembar Memohon Maaf

Gadis kembar ini pernah mencetvskan kontr0versi dan menjadi bualan hngat netizen suatu masa dahulu berkaitan keputusan peperiksaan mereka sehingga digelar ‘Gadis Kembar 7G’.

Walaubagaimana perkara tersebut selesai selepas mereka tampil membuat permohonan maaf di akaun Instagram milik merekanya.

Tidak dinafikan, iera dan ieka ini memang popular di media soslal sehinggakan followers mereka di Instagram melebihi 400k setiap orang.

Dengan jumlah pengikut yang ramai, mereka berdua telah banyak melakukan paid reviews.

Dan selalu mendapat tajaan daripada pelbagai jenama dan syarikat sejak beberapa tahun yang lepas.

Paid reviews merupakan salah satu bentuk medium pengiklanan yang popular pada masa kini.

Yang mana sesuatu produk akan di’review’ oleh personaliti media soslal yang popular dan mempunyai ramai pengikut.

Oleh sebab itu, semakin ramai individu di media soslal muncul menawarkan khidmat memberi review.

Atau ulasan mengenai sesuatu produk sekiranya mereka mempunyai pengikut yang ramai.

Dikhabarkan pasangan kembar ini pernah meraih pendapatan sehingga RM12,000 sebulan!

Wow, klah orang yang dah bekerja bertahun-tahun

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:gstv.vip

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

 

Be the first to comment on "T4yang Kereta Mewah, Netizen Sy0rkan Kembar SPM 7G Jngan B0ngkak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*