Ini Pesanan Padu Najwa” 0ur Marriage Is None 0f Your Business”‘

Nampaknya isv perkahwinan Illi Najwa Saddique bersama pasangannya, Manpreet Singh masih lagi belum reda.Terbaru, netlzens sedang gal4k menyeb4rkan kenyataan yang menurut mereka ia adalah mewakili Illi Najwa Saddique.

Berikut adalah antara individu yang menyeb4rkan kenyataan tersebut;

A THIGHT SLAP TO RELIGIOUS EXTREMISTS !!

My Fellow Malaysian,
Greeting from India with my husband Manpreet.

I have read that of late there are talks in Malaysia regarding my marriage to Manpreet.

We wish to remind everyone that our marriage is none of your business, it is purely between me and my husband.

We also wish to remind everyone that whom we choose to marry,regardless of what the other’s religion, is also strictly between me and my husband and should not be the subject of discussion, in private or in public.

Finally, we wish to say that if a man and woman falls in love with each other and wish to become husband and wife, nothing should stand in their way,either by reason of ethnicity, race,countries or religions, and everyone should wish them well and wish their marriage lasts forever. Isn’t it ??????

Illi Najwa
22 December 2020
India

sumber

Menurut kenyataan itu;

– Illi Najwa dikatakan telah membaca pelbagai respon dari rakyat Malaysia mengenai perkahwinannya.

– Illi ingin mengingatkan perkahwinannya dengan Manpreet merupakan urusan beliau dan suaminya, ia merupakan hal peribadi dan bukannya hal orang awam.

– Dengan siapa pun Illi mahu berkahwin itu adalah perkara peribadinya dan hal seperti itu tidak seharusnya diperdeb4tkan dan diperbincangkan secara awam.

– Akhir sekali apabila lelaki dan perempuan mahu berkahwin, tak ada apa pun patut menghal4ng perkara tersebut, termasuklah bngsa dan kepercayaan, sebaliknya doakanlah perkahwinan tersebut berbahagia dan berkekalan.

Kenyataan itu dikatakan dikeluarkan oleh Illi Najwa dari India dan bertarikh 22 Disember 2020.

Berdasarkan semakan, Instagram Illi di private dan Facebooknya gag4l dikesan. Twitter pula tak ada kemaskini baharu.

Kenyataan yang dikatakan mewakili Illi tidak dapat dikesan di mana-mana sumber sahih dan jelas setakat ini tetapi ianya telah bertebaran terutamanya di platform Facebook dan WhatsApp.

Oleh kerana hal ini masih lagi dalam slasatan JAIJ dan JAKIM, adalah lebih baik jika netlzens dapat memastikan sumber sahlh sebelum mempercayai apa-apa yang tular di laman soslal. – 23 Disember 2020.

Isv Illi Najwa di Punjab
PADA pendapat Awang, umat Islam negara ini bukanlah nak jadi pak sibuk dalam s0al perkahwinan antara Illi Najwa Saddique dengan kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar.

Wanita yang dikatakan anak saudara seorang Menteri Kabinet nak kahwin dengan siapapun, itu s0al dia. Umat Islam negara ini terkejut dengan video acara perkahwinan mereka di Punjab. Sama ada itu sebahagian daripada acara agama atau adat, Awang tak pasti.

Banyaklah soalan yang timbul ekoran video itu. Ada yang kata Manpreet dah masuk Islam. Ada pula berita yang mengatakan dia kekal dengan agamanya. Illi sendiri dah jelaskan dia dan Manpreet dah nikah pada 16 Disember secara tertutup. Katanya surat nikah akan keluar tak lama lagi. Dia juga minta maaf pada ‘Untie Limah’ ekoran kontr0versi itu.

Awang setuju sangat dengan baginda Sultan Johor yang bertitah, jngan tergesa-gesa hukvm Illi Najwa. Semua pihak jngan cepat-cepat buat rumusan yang tak mat4ng.

Titah baginda lagi, isv ini haruslah ditangani dengan penuh bijaksana. Baginda penuh yakin bahawa Jabatan Agama Islam Negeri Johor (JAINJ) dan Jabatan Mufti negeri Johor akan bantu Illi Najwa untuk kekalkan aqidahnya dalam lingkungan syariat Islam.Baginda juga nasihatkan Illi Najwa agar tidak mel4nggar norma-norma yang ditetapkan oleh Islam.

http://  trendingsangat.pw/illi-najwa-hal/

ini screensh0t komen di facebook tentang perlakuan najwa tu..korang nilaikan lah sendiri

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:apeceritatv

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

 

Be the first to comment on "Ini Pesanan Padu Najwa” 0ur Marriage Is None 0f Your Business”‘"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*