Sed1h Tak Dapat Bersama Maryam, Ini Yang Fizo Omar Mohon Dari Orang Ramai

Pelakon dan usahawan terkenal Fizo Omar, 35, tidak mampu mengvngkapkan perasaan selepas anak tunggalnya, Wan Maryam yang berusia tiga tahun disahkan positif Covid-19, sejak 1 Januari lalu.

Menurut Fizo atau nama sebenarnya Wan Hafizol Wan Omar, Maryam satu-satunya anak yang dia ada selepas empat tahun menanti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by fizoomar (@fizoomar)


Katanya, dia hanya mampu berdoa dan berharap agar Maryam terus kuat untuk berl4wan dengan viirus merb4haya itu.

“Daddy tau anak daddy kuat! Hari ni, 8 Januari 2021 hari yang kelima Maryam admitted diseb4bkan j4ngkitan virvs Covid-19. Alhamdulillah sekarang ni keadaan Maryam ok dan aktif seperti biasa.

“Harapnya antib0di dia kuat dan tak mengalami simptom Covid yang saya tahu melalui penyelidikan dan pengalaman mereka yang dah lalui memang s4kit dan sangat periit sehingga boleh mer4gut nyawa.

“Sebagai ayah, inilah satu-satunya anak yang saya ada dan macam-macam usaha dilakukan selama 4 tahun sabar menanti kelahiran anak yang hebat ni. Susah saya nak gambarkan perasaan seorang ayah yang menanti setiap detik keadaan anak di hospital yang sedang bert4rung dengan Covid.

“Ayah sanggup buat apa sahaja demi anak, tapi disebabkan Covid, apa pun tak boleh buat, nak pergi tengok, nak jumpa, nak bagi semangat. Semuanya tak boleh dan hanya mampu berdoa dan berharap semoga Maryam kuat dan Allah sembuhkannya dan kembali ke pangkuan daddy.

“Hanya video call sahaja dapat melepaskan rindu dan kerisauan, tapi di sebaliknya timbul satu perasaan sediih bila Maryam yang masih kecil belum tahu erti bahayanya Covid, menangis, meronta ronta untuk nak keluar dari hospital, nak balik rumah, nak jumpa daddy, nak pergi bercuti, nak pergi taman permainan, nak main dengan daddy dan macam-macam lagi,” tulisnya di Instagram (IG), pagi tadi

Jangan penting diri

Tambah pelakon drama Adellea Sofea, dia berharap agar orang dewasa boleh berfikir dengan w4ras serta tidak mementingkan diri sendiri kerana pandemik Covid-19 makin mengg4nas.

Teg4s anak kelahiran negeri Kelantan ini, tidak perlu untuk menunggu diri sendiri atau ahli keluarga terdekat dijangkiti baru nak sedar betapa bahaya w4bak tersebut.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by fizoomar (@fizoomar)


“Mungkin korang tak rasa apa yang saya rasa. Jadi kita dah dewasa ni dan boleh berfikir, sampai bila kita nak hidup dengan keadaan macam ni, k3s makin hari makin meningkat, SOP entah ke mana, keluar sana sini macam dah tak ada apa dah. Tak perlu lah sampai kena pada diri sendiri atau keluarga barulah semua nak berjaga-jaga dan ambil berat pasal Covid ni.

“Jangan pentingkan diri!! Frontliners kerja siang malam tanpa rehat dah hampir setahun, ambil risiko yang sangat tinggi, k3s makin naik, hospital penuh, ambulan sampai tak cukup, wang ringgit tak payah cakap lah berapa dah habis, tapi masih ada lagi yang jenis tak peduli, sebab apa, sebab tak kena kat batang hidung sendiri.

“Semoga doa yang ikhlas dari semua ni Allah makbulkan dan hapuskan lah musib4h yang melanda kita semua dan selamatkan lah Wan Maryam dan semua pes4kit yang sedang bert4rung dengan Covid-19 ni Ya Allah,” tulisnya lagi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by fizoomar (@fizoomar)

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:Gempak

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "Sed1h Tak Dapat Bersama Maryam, Ini Yang Fizo Omar Mohon Dari Orang Ramai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*