Ketua Kelas Ajak Brgambar Pada Hari Terakhir Sekolah,Ini Terjadi 8 Tahun Kemudian

KALAU dah jodoh, pasti tak kemana.

Begitulah kiisahnya meliibatkan pasangan Syafiqah Yusof dan Ahamd Hazieq Mohd Shuhaimi yang s4h menjadi suami isteri pada tahun lepas.

Mesra disapa Syafiqah, doktor gigi lulusan dari United Kingdom (UK) itu ada berkongsi kiisahnya perkenalannya dengan suami menerusi Twitter sehingga ia menjadi tul4r.

“Tak pernah sangka individu yang mahu bergambar dengan saya pada hari terakhir prsekolahan lapan tahun lalu kini bergelar suami saya,” ujarnya.

Bercakap kepada mStar, Syafiqah berkata dia dan suami merupakan rakan sekelas sewaktu Tingkatan 4 dan 5, ketika itu kami sama-sama menuntut di sebuah sekolah di Terengganu.

“Kami rakan sekelas selama dua tahun. Suami dulu merupakan ketua kelas saya. Masa tu kami kawan biasa-biasa je.

Suami Syafiqah merupakan ketua kelasnya sewaktu zaman sekolah lapan tahun lalu.

“Masa hari terakhir sekolah, lepas hantar buku teks, dia datang minta nak bergambar. Kami berkawan je selepas habis sekolah.

“Namun, sejak dua tahun lepas, kami buat keputusan ke arah lebih seriius sehinggalah membawa kepada perniikahan ini,” ujarnya.

Menurut Syafiqah, dia dan suami, masing-masing berusia 25 tahun tidak menyangka perkongsian itu akan menarik perhatian ramai di Twitter.

Yang penting kat sekolah tak perlu bercinta sangat. Fokus akademik dulu.

SYAFIQAH

Jelasnya, ia sekadar dikongsi untuk tatapan rakan-rakan, namun bersyukur dengan segala reaksi positif yang diterima.

“Saya rasa macam nak tweet saja-saja, nak kongsi dengan kawan-kawan. Kami tak jangka, memang trkejut bila viiral.

“Sebenarnya bukan saya je yang sekelas dengan suami. Abang saya dan abang suami juga satu batch dan mereka berkawan baik.

Foto di hari bahagia pasangan itu.

“Alhamdulillah semua k0men positif dan doa baik-baik,” jelasnya lagi.

Dalam masa sama, Syafiqah memberi nasihat kepada pelajar di luar sana agar fokus pelajaran dan tidak terlalu mengejar cinta sewaktu zaman persekolahan.

Ujarnya, akademik sangat penting, manakala jodoh pasti akan menyusul kemudian sebagaimana suratan dan ketentuan Allah.

Pasangan ini tak sangka kisah mereka tular di Twitter.

“Yang penting kat sekolah tak perlu bercinta sangat. Fokus akademik dulu. Tak perlu cinta-cinta,” ujarnya berselorroh.

Menurut Syafiqah lagi, dia dan suaminya yang juga seorang juruaudit dinikahkan di Taman Tamadun Islam, Terengganu pada 24 Disember tahun lalu.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:Mstar

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "Ketua Kelas Ajak Brgambar Pada Hari Terakhir Sekolah,Ini Terjadi 8 Tahun Kemudian"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*