“Keras For What?” Tel4n p1l ‘Kvat’ Sebelum Jumpa Awek, Netizen D4kwa Pemuda Gal@kkan Zin4

Selain pelbagai produk kecantikan dan kesihatan dijual di media sosial, tidak kurang terdapat juga usahawan yang tidak segan silu mempromosi u.bat per.angsang s.eks secara terang-terangan.

Begitu juga seperti ditularkan seorang pengguna laman Twitter, @iyesayaye yang berkongsi sebuah video memaparkan seorang pemuda dipercayai usahawan u.bat ‘kuat’ sedang mempromosi u.bat jualannya.

Namun, apa yang menjadi perhatian adalah pemuda tersebut mengatakan perlu memakan p.il u.bat berkenaan terlebih dahulu sebelum bertemu dengan seorang ‘awek’ sekali gus warganet menyifatkan tindakan itu seakan-akan menggalakkan perbuatan z.ina.

“Promoting z.ina is so normal now? Anything is halal janji barang dijual laku. Apa ni? Some people tak segan silu malukan agama sendiri. Jumpa gf telan tu for what? Keras for what? He is MA (medical assisant) kan? Apa ni,” tulis @iyesayaye.

Menerusi rakaman video berdurasi 50 saat itu, pemuda yang did.akwa netizen sebagai pegawai per.ubatan itu membuka dan menikmati p.il u.bat tersebut sebelum ‘bergerak’ ke Pulau Pinang.

“Dari Kuala Lumpur ke Penang ni, saya nak jumpa seorang awek. Tapi sebelum nak jumpa, ni barang baik. Makan la sebiji dulu, baru la padu dan bertenaga. Sehari dua tiga ’round’,” kata pemuda tersebut.

Posting berkenaan meraih 2,532 tanda suka dan diulang kicau sebanyak 2,079 kali selain pelbagai reaksi netizen yang men.gecam tindakan pemuda terbabit.

Rata-rata warganet menyifatkan usahawan itu tiada etika dalam perniagaan, malah boleh didkwa atas undang-undang tertentu.

Jumpa awek ke pakwe?

Tidak dinafikan, memang ramai usahawan yang ‘try hard’ untuk menjual produk masing-masing sehingga tiada sifat malu & menggadaikan maruah! Tapi mungkin jumpa awek tu juga sekadar rekaan semata-mata?

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:Twitter @iyesayaye via wowberita

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "“Keras For What?” Tel4n p1l ‘Kvat’ Sebelum Jumpa Awek, Netizen D4kwa Pemuda Gal@kkan Zin4"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*