‘Mama Cu4i Dik Mama Lalai, Seminggu Dah Tak Masak Sebab T4kut…’

Menerusi perkongsian seorang ibu dikenali sebagai FatinLyna, di kumpulan Masak Apa Tak Jadi Hari Ini di laman Facebook, tampil berkongsi tragedi ‘hitam’ yang menimpa anaknya yang masih kecil.

Tragedi yang berlaku, membuatkan dia berasa tr4uma dan t4kut jika kejadian seumpama ini berlaku sekali lagi. Tambahan pula, dia turut meluahkan rasa kesal dengan apa yang telah terjadi dan menyalahkan dirinya berikutan ins1den tersebut.

Trauma dengan apa yang terjadi

Foto: FatinLyna

Difahamkan, anak kecilnya yang dikenali sebagai Muhammad Izny Haqq, terkena sup panas yang baru sahaja dihidangkan olehnya di atas meja. Sebelum ini, dia berulang kali menasihati orang lain supaya berhati-hati di dapur, lagi-lagi mereka yang mempunyai anak kecil. Namun, malang tidak berbau apabila perkara ini terkena kepada keluarganya sendiri.

Selesai masak makan malam, saya hidang lauk (sup) atas meja makan dan tutup tudung saji meja tu di ruang makan bukan di dapur. Settle semua mula ajar anak yg lain pdpr. Papanya mandi. Jadi adik Haqq ni main mainan dia tak jauh dari saya, belakang saya je mainnya terlalu pantas benda nak jadi. Entah macam mana dia tarik tudung saji tu lalu tumpah kuah sup yg baru je saya siap masak.

Jelasnya lagi, ins1den yang terjadi berlaku begitu pantas walhal anaknya berada di belakangya ketika itu. Pada masa yang sama, wanita ini memohon doa daripada netizen supanya anaknya kembali sihat seperti sedia kala. Apa yang lebih menyed1hkan, apabila anaknya mengalami alahan satu badan, dan sembab di bahagian muka sehari selepas ins1den itu.

Mama cuai dik, mama lal4i. Seminggu dah tak masak sebab takut campur 24 jam dia nak berdukung.

Esok Haqq kena cuci kali ke 4. Tahap lecvr adalah tahap ke 2. Jika dalam masa 2 mnggu haqq tak sihat, maka akan dilakukan pembed4han pindahan kulit.

Tidak berakhir di situ, si ibu sempat berkongsi tips apa yang perlu dilakukan oleh orang sekeliling jika ins1den seumpama ini berlaku. Jelasnya, m4ngs4 perlu dijurus dengan air pada tempat lecvr bagi mengelakkan daripada kesan lecvran itu bertambah.

Setiap hari setiap masa cakap kat haqq ‘mama mintak maaf dik, sebab mama adik s4kit’  Allahu, dia baru 2 tahun dah kena hadap s4kit ni.

Semoga cepat sembuh!

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:FatinLyna via Masak Apa Tak Jadi Hari Ini?

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "‘Mama Cu4i Dik Mama Lalai, Seminggu Dah Tak Masak Sebab T4kut…’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*