Tak S4ngka Watak Ustaz Hamadi Wvjud

BELUM selesai kes r3man membabitkan selebriti sebuah program realiti agama, muncul pula k3s baharu apabila seorang wanita membuat lap0ran polis mend4kwa turut menjadi mngsa individu berkenaan.

Kali ini modus operandi susp3k ialah mengajak mngsa pulang ke rumah untuk mengajar ilmu dalam bidang pemasaran namun sebaliknya berlaku apabila wanita berusia 22 tahun itu dic4bul dan dip4ksa mel4kukan s3ks 0ral.

Ketua P0lis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal berkata, mngsa yang merupakan seorang pelajar di sebuah kolej tempatan tampil mend4kwa dirinya dic4bul oleh individu itu, seorang selebriti tempatan berusia 25 tahun.

Menurut Nik Ezanee, mngsa dalam laporannya mend4kwa kej4dian berlaku pada 17 Oktober lalu sekitar pukul 1 pagi.

“Mngsa telah dipelawa oleh susp3k ke rumahnya di kawasan Damansara Perdana untuk mengajar ilmu pemasaran perniagaan.

Mngsa telah dipelawa oleh susp3k ke rumahnya di kawasan Damansara Perdana untuk mengajar ilmu pemasaran perniagaan.”Semasa kej4dian di rumah susp3k, mngsa dic4bul dan turut dip4ksa untuk melakukan s3ks 0ral.

“Mngsa mengalami tr4uma dan kini mendapat raw4tan di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM),” ujarnya dalam satu kenyataan media pada Isnin.

Menurut Nik Ezanee, susp3k masih dit4han oleh pihak p0lis berkenaan satu lagi kes yang berlainan di bawah seksyen 376 kanun kes3ksaan (r0g0l) bersabit lap0ran polis di Balai Polis S3ksyen 6, Shah Alam.

Berikut  perkongsian dari Motivational speaker Akhi Fairuz

“Selepas Kepengsss memuatnaik video di youtube berkaitan ‘Daie’ itu, saya terus mesej beliau di instagram.

“Menurut Kepengsss, ramai mngsa yang DM beliau berkongsi cerita. Majoriti mereka t4kut nak tampil ke depan untuk buat rep0rt p0lis.

“Ya lah, aku siapa, kau orang terkenal, berpeng4ruh, ada title pend4kwah. Mesti orang perc4ya dia lagi dari mngsa.

“Silap-silap mngsa yang akan ditudvh bukan-bukan. Padan muka, siapa suruh ikut j4ntan tu balik, siapa suruh mengg4tal, siapa suruh pakai s3ksi, siapa suruh b0doh sangat. Kan mendapat!

“Itu stigma yang biasa berlaku. Kita tak dapat n4fikan. Mereka pun ada sil4p sebab percaya j4ntan berkenaan gitu-gitu je sampai ikut balik rumah.

“Jadi, saya maklum pada Kepengsss, untuk rep0rt yang seterusnya make sure bukan isu r0go1 sahaja, tetapi sebarang usaha ke arah itu perlu dilap0rakan.

“C4bul ke, mesej luc4h ke, meny3ntuh priv4te part ke, pendek kata segala s4lah laku s3k-sual yang menjurus kepada s3ks, tampil ke depan dan guide mereka untuk rep0rt p0lis.

“Dan Alhamdulillah, satu demi satu mngsa yang dibawa oleh Kepengsss ke balai p0lis untuk buat lap0ran.

“Semalam je dah ada 6 laporan polis dibuat! Allahuakbar! Kalau satu tu mungkin kita boleh bersangka baik lagi, tapi ramai!

“Maka hari ini saya bersaksi wujud sebenarnya watak Ustaz Hamadi di dunia nyata. Terima kasih Abang Shahrulezad Mohameddin kerana create watak itu dalam drama Nur.

“Semoga nasib semua mngsa terb3la dan pelaku diadili seadil-adilnya!

Akhi Fairuz Al-Jengkawi

“Please educate anak dari awal benda-benda macam ni agar mereka tak jadi mngsa dan pem4ngsa.

Pada 26 November lalu, seorang pendakwah muda dikenali sebagai Da’i Syed atau nama sebenar Syed Shah Iqmal Mohammad Shaiful Syed Jamalluail ditahan selepas polis menerima lap0ran d4kwaan r0gol terhadapnya.

Susulan itu, pihak polis berajaya mendapatkan perintah r3man daripada Timbalan Pendaftar Mahkamah, Mohd Zamir Suhaimee selama lima hari bermula 27 November lalu bagi membolehkan pihak p0lis menjalankan si4satan.

Wanita berkenaan mendakwa dir0g0l di sebuah rumah di Shah Alam, Selangor pada September 2019.

Polis terima 6 laporan s4lah laku s3ks

Dalam perkembangan terbaharu, Ketua Sias4tan J3nayah Selangor, Datuk Fadzil Ahmat berkata, pihak polis akan mendapatkan perintah mahkamah bagi menyambung r3man terhadap pend4kwah muda berkenaan selepas pihaknya menerima beberapa lap0ran terbaharu mengenai s4lah laku s3ksualnya.

Suspek yang sepatutnya tamat tah4nan r3man bagi k3s pertamanya pada Selasa akan terus disi4sat selepas polis menerima sehingga enam laporan masing-masing membabitkan lima lap0ran di daerah Shah Alam sementara satu di Petaling Jaya.

Katanya, sias4tan bakal dijalankan di bawah seksyen 376 Kanun Kes3ksaan iaitu m3r0gol, s3ksyen 354 kerana menc4bul, s3ksyen 377C iaitu melakukan s3ks luar dan s3ksyen 323 kerana mendatangkan kec3deraan.

Justeru beliau meminta orang ramai yang mungkin menjadi mngsa pendakwah selebriti itu agar tampil membuat lap0ran polis.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:http://trendingsangat.pw/pendakhww-suatssss-ahamad-dii/

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.