‘Ya Allah, Ingatkan Mereka Tengok Kart0n Biasa-Biasa’ Ibu Terkej0t Anknya Tonton Video Am0ng Us Versi Dewasa

Golongan ibu bapa selalu diingatkan untuk mengaw@si kandungan video yang ditonton oleh anak-anak yang masih kecil di aplikasi seperti YouTube, kerana bimb4ng mereka akan terpengar0h dengan video yang ditonton.

Seperti yang berIaku pada wanita itu, alangkah terkej0tnya dia apabila mendapati anak-anaknya sedang menonton video beruns0r Iuc4h yang melakonkan karekt3r Am0ng Us dalam kapal angkasa.

TENGAH sidai kain tadi, Norsila terdengar suara anak-anak berebut remote televisyen. Si kakak mar4h adik buka kart0n, adik pula menang!s tak puas hati tak dapat tengok kart0n.

Anak-anak tengok kart0n di YouTube yang sememangnya sudah dilinkkan ke televisyen. Jadi mudahlah nak pantau apa yang mereka tonton. Handphone memang tak bagi. Ingatkan mereka tengok kartun-kartun biasa, sekali tengok mak aihh! Boleh gug0r jant0ng dibuatnya.

Permainan Am0ng Us adalah kisah sekumpulan individu berada di dalam kapal angkasa. Tengok saja cara pemakaian mereka (dalam video fan made), sudah banyak diselitkan bunyi dan perbu@tan Iuc4h. Ya Allah, kalau tak tahu tadi, memang dah meresap masuk dalam minda anak yang baru nak masuk empat tahun.

Mudah benar pihak mus0h menjaj4h minda anak-anak kecil kita melalui kartun. Banyak kartun-kartun yang tidak elok seperti ini yang kita sebagai ibu bapa tidak tahu mudah untuk muncul dalam YouTube handphone anak-anak..

YouTube memang dah setting parents contr0l, tetapi entah macam mana boleh pula masuk kart0n ini. Tak dapat bayangkan apa yang akan terjadi kalau mereka tegok YouTube guna handphone. Mujur sangat tak bagi handphone.

Kadang-kadang kita rasa dah Iakukan yang cukup baik, pantau anak depan mata, tetapi benda ni nak jadi sekejap saja.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:Norshila Kassim

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.