MembebeI Di TikT0k, Remaja 17 Tahun Kumpul Duit Sampai Mampv Beli VELLFlRE..!

lMPAK populariti yang diraih menerusi TikT0k, seorang pelajar membuktikan bahawa aplikasi itu mampu menjana wang jika dimanfaatkan sebaiknya.

Menurut Nurin Lofa Adrianna Kirana, 17, hasil ulasan berbayar yang dibuat selama ini, dia sudah berjaya membeli dua buah kereta.

Pada tahun lalu dia membeli sebuah kereta terpakai keluaran tempatan dan pada minggu lepas dia sekali lagi tersenyum apabila berjaya memiliki sebuah Toyota Vellf1re.

Bercerita kepada mStar, dia yang mesra disapa Nurin mengakui sama sekali tidak menyangka rezekinya cukup murah sejak menyertai TikTok pada Ogos tahun lalu.

“Saya sudah beli sebuah kereta terpakai tahun lepas. Ini kereta kedua. Paling banyak saya dapat tentunya menerusi paid review.

“Memang tak sangka sangat, masa pertama kali buat review saya pun tak yakin. Saya buat pun sebab ada orang minta.

Nurin aktif di TikTok sejak Ogos tahun lalu.

“Lepas percubaan pertama, pemilik bisnes tu kata dia tak menang tangan layan pelanggan. Bermula dari situ saya tekad untuk buat berterusan,” ujarnya yang memiliki 746,000 pengikut di TikTok.

Mesra disapa Nurin, dia yang mengikuti pengajian secara ‘home school’ menddahkan kehidupannya berubah sekelip mata kerana TikTok.

Malah, ia sekaligus membuktikan kepada mulut-mulut jhat yang mengh1nanya selama ini bahawa dia juga boleh berjaya.

“Saya cuma nak cakap, yang mana kec4m atau sokong saya… terima kasih.”

“Dulu kereta umi saya sangat n4zak. Ada orang kat sekolah yang ej3k, h1na kereta tu. Sebab tu saya beli sebuah kereta terpakai tahun lepas.

“Rasa macam tak percaya benda tu berubah sekelip mata. Sebelum ni pun, bilik saya berlantaikan tikar getah je.

“Tapi bila naik macam ni, saya tengok sekeliling saya berubah. Alhamdulillah boleh tnggung keluarga juga,” ujarnya.

Nurin bergambar dengan kereta baharu miliknya.

Kata Nurin yang popular kerana vide0 membebeI di TikTok, aplikasi itu boleh menjana wang jika digunakan dengan betul.

“Walaupun saya selalu buat video membebel, saya seIitkan dengan kata-kata positif. Guna ke arah yang betul.

“Saya cuma nak cakap, yang mana kec4m atau sokong saya… terima kasih. Apa sahaja yang dikec4m, saya ambil positif,” ujarnya lagi.

Nurin sebelum ini pernah menjadi mngsa berita kem4tian paIsu.

Untuk rekod, Nurin sebelum ini pernah mendapat liputan mStar apabila ada pihak tidak bertnggungjawab menyebarkan berita kem4tian paIsu melibatkan dirinya di media sosiaI.

Menerusi laporan pada 6 Disember lalu, dia kecewa apabila hal snsitif itu menjadi bahan jenaka individu tidak bertnggungjawab sehingga menctuskan kekec0han ramai.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:mstar

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.