Tahu-Tahu Sampai Kvbur Cina! Orang Yang Pesan Makanan Tak Ada Pun..

Dunia yang serba canggih ini, sangat membantu seseorang itu dalam kehidupan seharian. Sebagai contoh, dengan adanya aplikasi penghantar makanan, seseorang itu hanya boleh pesan makanan yang dikehendaki dan penghantar makanan yang bertugas akan terus hantar makanan tersebut ke pintu depan rumah anda.

Namun, seperti video dikongsi seorang penghantar makanan dikenali sebagai Abang Panda, di laman TikTok menceritakan nasibnya apabila ditipv oleh pelanggan ‘mist3ri’.

Lebih mist3ri lagi, apabila pelanggannya itu meminta supaya dia menghantar makanan tersebut di tempat perkvburan Cina. Bila telefon tak angkat pula, h@ish ser@m!

Sekarang siapa yang order?

Menerusi video TikTok itu, lelaki ini menceritakan pengalamannya menghantar makanan yang ditempah oleh seorang pelanggan di tempat perkvburan Cina. Namun, apa yang lebih p3lik apabila dia cuba untuk menghubungi pelanggannya itu, namun panggilan tersebut tidak dijawab. Malahan, ketika sampai di tempat tersebut, tidak kelihatan sesiapa pun melainkan hanya kvbur yang berada di situ.

Ada orang order, call tak angkat. Memang pr@nk order, location dia bagi dekat kawasan perkubvran Cina. Persoalannya siapa yang order dekat sini? Manalah tahu pengg@li kubvr yang order.

Jelasnya lagi, tindakan pelanggan yang tidak bert@nggungjawab itu secara tidak langsung menyus@hkan ramai pihak dan dia terp@ksa memb@talkan pesanan itu. Pada masa yang sama, dia juga s3mpat memb@yangkan jika pesanan itu diterima pada waktu malam dan dia terp@ksa menghantar makanan itu secara bersendirian di tempat yang svnyi.

Pr@nk order memang berlaku, setiap minggu mesti ada rider yang kena. Seseorang rider tu tak tahu pon dia kena pr@nk ke apa unless lepas dia pick up makanan tu. Sebelum buat tu fikir dulu, jangan menyus@hkan rider,

Menerusi video kedua, lelaki ini turut menceritakan jika seseorang itu bertind#k melakukan pr@nk order perkara itu secara tidak langsung mervgikan pelbagai pihak termasuk rider itu sendiri. Malahan, pemilik akaun itu juga boleh dis3kat dan tidak boleh lagi membuat sebarang pesanan pada masa yang akan datang.

Takkan pengg@li kvbur yang order?

@khuzaimie_lemat3Persoalan siapa yang order?? Nak ikutkan hati memang tai berani tapi terpaksa sebab kerja. #fyp #fypシ #viral♬ bunyi asal – Abang Panda 🐼

Kesan pr4nk order

@khuzaimie_lemat3SIAPA YANG TANGGUNG RUGI BILA PRANK ORDER???♬ bunyi asal – Abang Panda 🐼

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:abang panda

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.