“Yang Ada L4ki Melayu Pun T4k Tahu D1dik Isteri” Lana Nodin Dipuji Jaga Solat Ketika Shooting, Siap Minta Izin

Datuk, Minta maaf ya. Lana nak wuduk Boleh?”

Itulah yang ditanya oleh pelakon Lana Nodin kepada penerbit Datuk Ayu Puteh dan melalui Instagram, videonya ketika solat telah dimuat naik.

Melalui posting itu, Ayu memuji Lana yang menjaga solatnya meskipun berkahwin dengan lelaki mualaf. Katanya, apa yang sering kita lihat adalah sebaliknya, di mana lelaki Melayu tidak benar-benar mendidik isteri dalam hal sedemikian.

Ayu juga sempat memberi sindiran dan teguran ‘pedas’ kepada lelaki-lelaki lain di luar sana berkenaan isu memberi didikan yang sempurna kepada isteri masing-masing. Katanya,

Masyallah..yang ada laki melayu pun tak tau nak didik Isteri ..isteri pandai2 lah bawak diri 😬 ni hah Isteri look mat salleh sebab laki dia mat salleh Amerika.. Tapi, subhanAllah.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Datuk Normashayu Puteh (@ayuputeh)

Melalui ruangan komen juga ramai netizen gembira dan ‘sejuk mata’ melihat Lana menunaikan solat ketika sibuk shooting dan bekerja. Malah, ada yang mengimbau kembali komen daripada penerbit lain sebelum ini yang mendedahkan Lana adalah antara artis yang benar-benar menjaga solatnya sejak dulu lagi.

Selain itu, ada yang turut memuji sikap merendah diri Lana dan suaminya. Seorang netizen berkata,

Saya pernah terbca dulu-dulu sorang penerbit lelaki pernah puji @lananodinmckienzie antara artis yang tak tinggal solat.. tapi saya lupa sape penerbit tu..sebab tu saya memang respect dia..alhamdulillah terbaik la👍”

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:Lobak Merah

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.