“Tak Semestinya Tak Berhijab Saya Ni Sy4itan Tak Ada Hat1 Pervt” Raja Ilya

Baru-baru ini, pelakon Raja Ilya memuat naik foto memaparkan perbandingan suasana upacara majlis perkahwinan yang berlansung di negara luar dan di Malaysia ketika mengharungi fasa ‘lockdown’.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raja Ilya (@rajailya)

Bagaimanapun, entri tersebut disalahtafsirkan segelintir pihak yang mendakwa Ilya sengaja ingin merendah-rendahkan budaya masyarakat Melayu.

Enggan isu tersebut dibiar berpanjangan, Ilya yang kini menetap di Australia tampil menjelaskan mengenai perkara tersebut.

Menerusi perkongsian di Instagram, Ilya mendedahkan dia sejujurnya tidak mempunyai niat untuk menyakiti hati mana-mana pihak terutamanya buat masyarakat Melayu di Malaysia.

Katanya lagi, dia hanya ingin memberi tahu, orang-orang di sini amat paraniod untuk mengadakan majlis perkahwinan meskipun pada kadar sederhana.

“Terkejut pulak bila post semalam viral uollsss. Mak ai, ada ke patut kata kita hina Malaysia? Buang tebiat ke apa? Nak Mampus kene tembak masuk Malaysia ke apa ? Aduh pening baca sampai ada media pulak kata kita bandingkan wedding! Ya Allah sampai ke situ pulak!

“Ada ke manusia yang nk korek kubuq sendiri! Aduh pening! Post tu kan obvious kata “gambar hiasan”. Itu bukan pun gambar Perth atau gambar Malaysia baru. Itu gambar Mungkin tahun 90an. Gambar tu kan namanya kata orang sini paranoid gler, yang kita ni still move on . Betul apa,” tulisnya.

Lantaran itu, pelakon filem, KL Vampires membuat permohonan maaf secara terbuka andai postingnya itu menyakiti hati mana-mana pihak.

“Tak semestinya llya tak hijab Ilya ni syaitan tak ada hati perut. Omg, korang ni pun. Come on, saling maaf bermaafan. Next time go easy on me ok. Now let’s focus and doakan tak ada yang terkorban dalam kebakaran dekat sini, habis satu Bandar debu kebakaran.

“Remember Ilya sayang korang dan you guys always in my heart. Maaf kalau caption tak berapa nak telly dengan n gambar semalam. Peace,” katanya lagi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raja Ilya (@rajailya)

Di kesempatan itu juga, Ilya menyeru seluruh rakyat Malaysia untuk sama-sama minitipkan doa buat mangsa-mangsa yang terkorban dalam nahas kebakaran yang berlaku di Perth, Australia pada Selasa.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:mh

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.