” Anak Kau Dah Kahwin Kau Tak Tahu? “- Chef Wan Terkejvt Serina Kahwin Di Siam

Baru sahaja Serina Redzuawan berkongsi berita mengenai pernikahannya bersama jejaka pilihan yang dikenali sebagai Aidid, satu posting dimuatnaik bapanya pula mengejutkan ramai.

Melalui perkongsian di Instagram Serina, dia bersyukur kerana majlis diadakan secara tertutup dan berjalan lancar. Dan katanya bapanya juga merestui perkahwinan tersebut.

“Bismillahirahmanirahim, sempena hari jumaat penuh keberkatan, dengan penuh kesyukuran ke hadrat Allah SWT, Serina nak umumkan i dah selamat mendirikan masjid bersama Suami majlis nikah kami secara tertutup sahaja. Alhamdulillah diselesaikan yg wajib dahulu, benar jodoh pertemuan, ajal maut itu rahsia Allah, kita yg lahir di bumi semuanya dah tertulis di Kitab Loh Mahfuz,Alhamdulillah dia lah yg terbaik yg ALLAH kirimkan buatku untuk menjadi imam serta khalifah dalam keluargaku.Terima kasih Papa merestui perkahwinan kami, inshaAllah lepas raya kita buat kenduri doa selamat dan makan di restoran Papa ya. Terima kasih juga kepada keluarga serta sahabat yang tak putus beri Serina & Aidid semangat serta doa. “SAYANG TERIMA KASIH TERIMA I SEADANYA DAN KITA SALING MELENGKAPI KEKURANGAN MOGA MENDAPAT REDHA ALLAH SWT AMINN

Namun, warganet dikejutkan dengan luahan rasa bapanya,  Datuk Redzuawan Ismail atau Chef Wan, apabila mengatakan pernikahan tersebut berlangsung tanpa pengetahuannya di Siam.

My sister just sent me this photo.

” Anak kau dah kawin kau tak tahu? ”

Dia umum kan lagi didalam IG.

I was shocked.

Last 2 week she insisted nak nikah juga sebelum puasa.

She said ” Rina dah nikah di Siam pun Pa!

My heart was striked by lightning ketika itu.

Nak nikah rumah Papa untuk urusan nikah semula in Msia aja.

Terus saya tak pun jawab apa yg she said.

Dulu pun dia memalu kan saya dengan kisah Hani Mohsein dia tu.

With this behind my back after all my adviced i am not surprise

As a father offcourse what both of them have done is most disappointing.

Saya tak melarang pun dia nikah.

Pi Nikah di Siam dah lama tu baru bagi tahu bapaknya dont u think bagus budi bahasa anak jenis begini?

And now this?

Rina….Rina suka hati kau orang lah.

Kau orang pun dah tua masing2 tahu dan bertanggung jawab dengan apa yg kau orang lakukan ini semua especially behind my back.

As much as u have hurt me i will still swollow aja.

Baik apa pun i wished u both a happy marriage.

At this point i am sure any parent would share the same feeling that i am feeling now.😭😭

Kita doa kan terbaik dan amin kan pernikahan mereka ini sudah lah.

 

Chef Wan menerusi perkongsiannya lagi turut menzahirkan rasa kecewa dengan apa yang berlaku namun, redha dengan keputusan anaknya.

Baik apa pun terjadi Alhamdulilah mereka sudah sah suami isteri.

As being a father my responsibility is no longer to give her that consent pun as a wali kan.

I kept thinking again and again why they marry in Siam?

Only she has the answer.

Wow rasa hidup saya ini mcm main drama minggu lah dik anak2 ni semua.

Tak pe yang penting i never objected to their 2nd marriage pun melain kan apa yg saya nasihat tempuh hari.

I kept asking this question.

Do i deserve this? 😭😭

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:fm

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.