“Impian Jadi Kenyataan” Dah Boleh Senyum Lebar, Anak Wawa Zainal P4kai Gigi Palsv!

Bagi wanita, rambut merupakan mahkota bagi mereka dan tidak salah jika dikatakan gigi pula digelar sebagai mahkota bagi kanak-kanak yang sedang membesar.

Tapi macam mana pula dengan kanak-kanak yang tidak mempunyai gigi lebih-lebih lagi gigi hadapan?

Anak pelakon Wawa Zainal dan Aeril Zafrel iaitu Hayla Maghrifatul Adziyaa juga merupakan antara kanak-kanak yang tidak mempunyai gigi hadapan sehingga membuatkan mereka terpaksa membuat gigi palsu untuk si kecil itu.

Sebab utama mengapa Wawa mengambil keputusan untuk membuat gigi palsu untuk Hayla ialah bagi memudahkan si kecik itu mengunyah makanan memandangkan gigi hadapannya sudah rongak.

Wawa turut kongsikan video pendek menunjukkan Hayla menjalani rawatan crown dan penambahan gigi palsu yang biasanya digunakan oleh orang tua.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wawa Zainal ®️ (@w4w4_zainal)


Dalam masa yang sama Wawa turut sempat meninggalkan pesanan kepada para ibu bapa yang berhadapan dengan situasi sama supaya tidak berasa down.

“Korang yang ada anak gigi rosak jangan down tau. Wawa pun habis kena tuduh tak pandai jaga gigi anak. Padahal gosok je 2 kali sehari cuma silap nya lambat jumpa dentist je hehe.”

Sebelum ini Wawa dan Aeril memang sering mendapat komen negatif yang menganggap mereka tidak menitip beratkan penjagaan gigi anak-anak tetapi hakikatnya tidak lah seperti itu.

Nampaknya sekarang Hayla dah bertambah cantik dan boleh la senyum lebar lepas ni kan!

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber: Instagram Wawa Zainal

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.