“Tuhan N4k Tarik Semua Tu Sekelip Mat4 Je” Ratu Dikat4kan Berl4gak

Pengasas kosmetik dan juga jutawan, Safiey Ilias dikec4m lagi oleh warga net apabila beliau berkongsi beberapa statmen pencapaian beliau yang terkini.

PART 1 – Ratu nak ulas sikit . Pasal isu ADA KERETA MEWAH , tp menyewa rumah je . Tak nak sebut siapa org yg cakap tu . Tp ratu nk komen sikit. Bagi ratu la syg kan , setiap org ada rezeki masing2 dan PROCESS MASING2 . Setiap org juga ada strategi masing2 .

Ratu tak cakap statment ni salah atau betul . Namun berbalik pada apa ratu ckp tadi “SETIAP ORANG ADA REZEKI MASING2 , PROCESS MASING2.” . Ratu buat bisnes drpd 2013 (19 tahun umur ratu masa tu) . Ratu sewa rumah je apartment dkt Ukay perdana . RM300 kongsi rumah bayar bilik je . Tapi ratu jadi jutawan umur 19 tahun pada bulan 7 2013 . Ratu beli kereta CASH CAMRY 160k , dan mini Cooper RM250k CASH .

Kenapa ratu beli cash ? Kenapa x buat loan ? Mana ada bank nk terima budak x cukup umur nk buat loan beli kete apatah lagi rumah ! Susah sgt masa tu . So terpaksa sewa rumah . Ofis pun xd , rumah la ofis . So ko sentap tak ? Aku duduk rumah sewa RM300 kete aku 2 bijik CASH ? So ratu bersabar je lh .

Lpastu ratu pindah ke Klang , masa tu ratu cuba2 jugak buat loan , and lepas buat loan tp kene bayar downpayment 40% . Masa tu ratu beli kete hilux sng ratu nk drive ambik botol
Kotak produk dari kilang . Ratu pandai bawak 4×4 tau ! Jantan kan ? So ada 3 bijik kete tapi masih sewa rumah RM1500 (rumah teres setingkat je) . Situlah jugak ofis ratu .

Alhamdulillah dapat beli pulak kete audi RS5 CASH RM280k . Ratu beli cash jugak sbb susah nk buat loan sbb bank tgok dh ada 1 loan Hilux tp ada guarantor . Ratu xnk susahkan akak2 pakai nama mereka jd guarantor . So dok puas fikir , ratu akhirnya tefikit 1 benda . Mcm mana nk buat org bank kenal aku dan tahu ratu bisnes apa ??? Ratu gunakan TEKNIK VIRAL ! Masa tu viral usahwan muda 19 tahun beli kete CASH . Audi , cooper dan camry . So viral teruk masa tu dkt Fb . Sampaikan org bank lepastu call nk tak buat loan tu ini , nak x jadi prefered dan aspire customer mereka . Hehehe . Ni resit ratu beli Camry cash . Sambungan dkt posting seterusnya .

PART 2 – Then , ratu dengan belagaknya ckp , boleh nk wt loan . Tp ratu nak % interest murah dan xnk guarantor . Kalau setuju , ratu ONZ je . So ratu ambik hati org bank , dengan letakkan sejumlah FIXED DEPOSIT bernilai RM350k , sbb masa tu ratu nk beli Hummer ratu tp nak loan sikit je 100k So lepas loan tanpa guarantor , FD lak jadi cagaran selagi loan x habis bayar duit FD xleh bawak keluar . FD ratu mntk 4.3% setahun . So muncullah hummer . Tapi nk buat loan rumah xlepas lagi . Sebab loan hire purchase (kereta) ratu dh ada rekod . Loan rumah ratu xde . Kad kredit pun xd .

Tapi xpe , tinggu ratu buat viral lagi . Viral pulak ratu belu CASH HUMMER tu RM500k . Lepas brapa 6 bulan ratu dh full settlement dkt bank . FD pulak ratu tambah 100k lagi . Bank suka ratu . Kad kredit ratu dapat , semua fasiliti bank ratu dapat ! Best gila ! Tp ratu menyewa jugak rumah semi D RM2500 sebulan dkt Klang (KSL punya projek Bandar Bestari Klang) . VIRAL MENJADI SAMPAI MASUK MAJALAH , BLOG. Sambungan dkt posting seterunya

PART 3 – Ratu tak puas hati lagi . Ratu jual kete hummer , audi , cooper dan beli kete BMW i8 CASH RM810k . Ni resit bayaran i8 ratu . VIRAL LAGI . Lama lepastu , ratu dpt buat loan kete Cooper S John Cooper Work RM350k , mustang pulak RM600k loan ratu lepas . Dan jugak akhirnya dpt beli rumah 100% loan RM1.8juta dkt Sunway Montana ni yg ratu duduk skrg ni .

Ratu letak FD , OD , RM1juta . And mcm2
Lagi . Mcm2 . Kemudian ratu beli rumah lagi loan semi D dkt Bentong 600k . Semua x ada guarantor tau !

So , faham x process ? Semua org ada rezeki dan strategi masing2 . Ko igt sng ke nk buat loan apatah lagi rumah pada usia muda ?? Tapi tulah , sebab viral beli kete cash . Ratu kene bayar kompaun cukai di LHDN Klang RM1.6juta hahhaha . Ratu bayar je tak kesah . Duit OD rm1juta tu lak ratu beli CASH RUMAH SETIA SKY KLCC . Hehehe . Berani beli sbb dh settle bayar cukai semua . So duit income ratu 2010-2016 dh SELESAI DIAUDIT DAN TUTUP KES . Ratu bangga sebab ratu antara HIGH PROFILE pembayar cukai . Tak sebarang pegawai LHDN boleh tengok file ratu .

So , jangan nk ejek org ckp mcm tu . Semua org ada perjalanan berbeza . Tp ratu tak hairan pun org tu nk ckp cmtu , ko dah tua umur 30 baru dpt beli rumah . Ratu beli kete cash rumah cash umur 20an je uolls .

KOMEN NETIZEN:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

TEKS BY STAFF KL MENJERIT

Sumber:Instagram Safiey Illyas

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

1 Comment on "“Tuhan N4k Tarik Semua Tu Sekelip Mat4 Je” Ratu Dikat4kan Berl4gak"

  1. Nonimarliana | 25/04/2021 at 4:57 AM |

    Rezeki dan strategi masing2,semoga tuhan menberi rezeki kepada kita semua seperti beliau.

Comments are closed.