“Hari ni u sil4p bro”- Caprice B4gi Ganj4ran RM 5 Ribu Jik4 Ada Yang D4pat T4ngkap ‘Sc4mmer’ Jval Baju Raya Caprice

Baru-baru ini, penyanyi rap terkenal iaitu Caprice ada membuat beberapa posting di Instagram miliknya mengenai seorang ‘scammer’ yang mendakwa dirinya menjual baju raya serta hoodie Caprice melalui Instagram bernama @rindu_by_caprice yang dipercayai telah dipadam daripada Instagram.

Bukan setakat itu sahaja, Caprice siap sebut nama dan tunjuk muka lelaki itu secara terang-terangan di Instagram dan beri ‘warning’ untuk call Caprice dalam masa 24 jam.

“Muhammad Fazri, you got 24 hours to call me or else esok kita tak puasa ganti selepas raya.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caprice (@capriceofficial)


Semata-mata nak beli Bigo Diamond

Melalui posting yang lain, Caprice ada muat naik satu video dia sedang berbual dengan pemilik akaun bank yang dipercayai seorang Bigo Leader. Lelaki itu pun terkejut bila dihubungi Caprice dan dapat tahu yang akaun bank dia disalahgunakan oleh ‘scammer’ tersebut.

Lelaki yang dikenali sebagai Emy itu beritahu yang ‘scammer’ tersebut sebenarnya telah ‘scam’ duit ramai orang semata-mata nak beli Bigo Diamond darinya.

“Dari 2019 orang tu scam orang, tipu jual kucing, jual produk, jual kereta.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caprice (@capriceofficial)


Nak bagi RM 5 ribu

Susulan kejadian itu, Caprice menawarkan ganjaran RM 5 ribu kepada sesiapa yang dapat memberi maklumat atau menangkap ‘scammer’ ini yang dikatakan sudah menipu ramai orang di luar sana yang nak membeli baju raya dan hoodie Caprice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caprice (@capriceofficial)


Caprice juga meminta orang ramai yang sebelum ini pernah ditipu oleh ‘scammer’ yang sama untuk membuat laporan polis dan segera beritahu kepadanya. Caprice siap bagi nombor telefon dia tau.

“Insya Allah kita dapat tangkap dia dalam masa terdekat.”

Korang kalau pernah kena scam, cepat-cepat la pergi buat report polis tau. Jangan biarkan penjenayah terus hidup senang dekat luar sana. Biar dia sedar yang peribahasa “Sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya ke tanah jua” tu betul.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:capriceofficial

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "“Hari ni u sil4p bro”- Caprice B4gi Ganj4ran RM 5 Ribu Jik4 Ada Yang D4pat T4ngkap ‘Sc4mmer’ Jval Baju Raya Caprice"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*