“B4dan dia kna l0ck, t4k b0leh makan dan minum” – Tajul Ded4h Abang Kna S4ntau Sejak Jadi Artis

PENYANYI Tajul Ariff berkongsi perkembangan terkini keadaan kesihatan abangnya iaitu Khalis yang kini mend3rita peny4kit miisteri atau terkena ilmu hitam.

Menurut Tajul, dia dan keluarga sudah melakukan pelbagai ikhtiar untuk mengubati penyakit itu namun sehingga sekarang masih tidak membuahkan hasil.

“Alhamdulillah, keadaannya dah semakin okay dari sebelum ini.

“Sebelum ni dia terb4ring, tak boleh bercakap, sekarang ni dah boleh la nak bagi dia minum air sikit dan ajak berborak.

“Kalau orang tengok daripada gambar pun dah boleh tahu s4kit apa, cuma ada yang ta percaya atau menidakkan benda macam ni.

“Memang betul dia kena santau, dari mula-mula jadi artis lagi, ” ujarnya kepada mStar.

Sebelum ini vokalis Spin, Khalis dimasukkan ke di Hospital Tuanku Ja`afar (HTJ) di Seremban, Negeri Sembilan, selepas keadaan kesihatannya merosot.

Dalam pada itu, Tajul menyifatkan abangnya seorang yang baik dan tidak pernah bermvsuhan dengan mana-mana pihak.

Katanya, Khalis mula j4tuh sakit sejak awal menjadi artis beberapa tahun lalu.

“Kami ada bawa dia pergi rawatan Islam, memang on the spot terus okay, boleh bangun dan berjalan macam dulu.

“Tapi dua hari selepas itu s4kit dia tu datang balik, ” ujarnya.

Untuk rekod, Khalis memulakan kerjaya nyanyian bersama kumpulan Real Spin pada tahun 2016 bersama dua lagi anggota asal kumpulan Spin iaitu Azren dan Aidel.

Namanya mula dikenali pada April 2018 selepas video nyanyiannya ketika bertugas sebagai pengawal keselamatan tular di media sosial.

VIDEO:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:mstar online

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

 

 

Be the first to comment on "“B4dan dia kna l0ck, t4k b0leh makan dan minum” – Tajul Ded4h Abang Kna S4ntau Sejak Jadi Artis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*