Terpeng4ruh Petua Netizen, Isteri Tajul Bent4n

Padah ikut petua netizen, isteri Tajul yang baru melahirkan anak kedua mengalami demam panas.

Kata isterinya, Nurul Shamieza, dia mengikuti petua tersebut selepas bertanya cara untuk mengurangkan penyait kuning anaknya yang berusia 13 hari

Dia terpengaruh untuk cuba minum air tin sengkuang cina.

“Semalam Ica (merujuk dirinya) demam panas, sejuk sampai ke tulang dan hampir bentan sebab ikut salah satu tip orang.

“Semalam ramai gila bagi tip turunkan kuning baby. Saya pilih satu petua.

“Yaa… air tin sengkuang cina, Ica suruh husband beli dekat kedai. Masa minum tu okey je.

Foto: via mStar

“Lepas balik rasa lain macam nak pitam. Start pukul 9-10 malam sejuk gila badan macam bukan demam biasa ya.

“Lebih teruk pakailah berlapis-lapis selimut ke apa sejuk tu tetap tembus!”

Sementara itu Tajul kata dia memberikan nasi yang dikepal dengan bawang putih bakar bagi menyembuhkan isterinya.

Foto: via mStar

“Cuak laki aku, lepas tu dia dapat petua redakan demam, bakar bawang putih dan kepalkan dengan nasi putih.

“Rasa dia memang tak sedaplah tapi lepas makan terus badan rasa panas dan better sikit.”

Nurul juga sudah serik untuk mencuba petua pelik yang boleh membahayakan kesihatannya selepas ini.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:cari

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "Terpeng4ruh Petua Netizen, Isteri Tajul Bent4n"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*