“Kami Ni Pergi C0urt Bvkan Berj0get Mac4m K4u Kat Tikt0k” Pegvam ‘Sek0lahkan’ Ryzal Duriankimchi

Belum reda isv parking di mhkmah, nama Duriankimchi sekali lagi terp4lit dengan k0ntr0versi apabila lwaknya mengenai busana tradisi Iban, Sarawak mengvndang kec4man netlzen.
Walaupun perm0honan maaf secara terbuka sudah dibuat, ia masih tidak mengh4lang seorang pegvam yang dikenali sebagai Alan Razak tampil untuk mamb4has semua kedua-dua isu ini.

Siapa Ryzal ni? 

Sebagai seorang pegvam, menerusi IG Story hari ini, Alan memperjelas sebab kenapa parking di perkarangan mhkmah itu sangat penting buat para pegvam memandangkan di mata Ryzal “hanya isv parking”.

Alan memperjelaskan perkara ini bukanlah perkara r3meh, katanya ramai pegvam yang mengandung kena berjalan masuk mhkmah sambail mengvsung barang-barang mereka.

Tambahnya pernah ada k3s Pegvam Pelatih dicvri kereta apabila parking di tempat lain. Alan sendiri kongiskan pengalaman bahawa keretanya pernah dic0nteng dengan perkataan “b4bi” di kawasan mhkmh.

Belum masuk perempuan kena k4cau masa nak jalan ke tempat parking tepi-tepi jalan mana ntah lepas habis kes.”

Dalam pada itu, Alan juga menjelaskan situasi yang lebih sp3sifik yang membabitkan Neelofa parking kereta di Mhkmah Seremban.

Katanya, Komplek Mhkmh itu terletak betul-betul di tepi jalan, jadi pegvam harus parking di seberang jalan.

Dengan nak angkut barang-barang tadi dengan tak ada jejantasnya. Tapi kami faham dah macam tu dan sebab kerja, kami harung jela. Tapi bila ada k3s selebriti lain, pula treatmentnya. Kami tak minta peguam diagungkan, tak. Kami minta layanan yang sama adil.”

Alan juga ada membahaskan isv mengenai pakaian tradisi yang mengvndang kemrahan orang ramai untuk terbaru ini.

Mempunyai keluarga angkat orang Sarawak dan dikelilingi dengan orang Sarawak, Alan pastinya turut terkes4n dengan ‘lawak’ yang dibuat oleh Ryzal.

Sedap-sedap cakap macam kain bruk lah, alas meja la bagai. Jangan kata pakaian Sarawak, mana-mana pakaian tradisi kaum apa pun diaorang akan mrah dik.”

Oleh sebab itu, Alan juga ada memberikan nasihat padu dan makan dalam kepada inflvencer diluar sana.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:LM

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "“Kami Ni Pergi C0urt Bvkan Berj0get Mac4m K4u Kat Tikt0k” Pegvam ‘Sek0lahkan’ Ryzal Duriankimchi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*