Tak Perlu Ada Dar4h Campuran, Wajah Fazura Di4ngkat Menj4di Wan1ta Melayv Paling Cantik

“Aku rasa dia la artis yang takde mix pure melayu paling cantik kat Malaysia ni!”

Jika menonton drama-drama atau filem-filem tempatan hari ini, tidak dinafikan begitu ramai wajah-wajah cantik yang dimiliki oleh selebriti tempatan kita.

Hero dan heroin dalam kebanyakan lakonan yang disiarkan adalah terdiri daripada wajah-wajah kacukan yang pastinya kacak, cantik lagi bergaya.

Walau bagaimanapun, kecantikan itu merupakan subjektif, ada yang menyukai wajah kacukkan dan ada yang lebih gemar untuk melihat wajah asli melayu tulen.

Tular di laman Twitter, nama pelakon Fazura tidak lekang disebut-sebut sebagai selebriti wanita tanah air yang memiliki wajah asli melayu tanpa perlu ada kacukkan dalam darah namun, sudah jelas kejelitaannya.

caption:

“Haih cantiknya Fazura”

Dalam hantaran yang dimuat naik oleh seorang pengguna Twitter, gambar Fazura yang sedang tersenyum itu di ambil ketika beliau sedang berborak menerusi siaran langsung laman Instagram miliknya.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet memuji kecantikkan wajah Fazura yang begitu manis dan ayu ketika penampilannya memakai tudung.

Siapa sangka walaupun sudah menjangkau usia lanjut, Fazura sering disoal tentang cara dirinya menjaga kulit kerana sentiasa kelihatan berseri dan tampak muda remaja.

Tanpa sebarang solekkan sahaja, Fazura tetap kelihatan cantik, namun semakin jarang pula dapat kita melihat wajah-wajah asli selebriti-selebriti  lain tanpa memegang watak-watak sampingan umpamanya orang gaji atau sebagai tukang kebun.

Ke mana perginya wajah-wajah melayu tulen seperti yang gah pada tahun-tahun 70-an?

Tidak dinafikan ramai menganggap wajah kacukkan merupakan satu kelebihan untuk menempatkan diri dalam bidang seni, hal ini kerana wajah-wajah mereka tidak sahaja cantik tetapi juga unik.

Walau bagaimanapun, tidak menjadi titik tolak bahawa setiap individu mempunyai kecantikkan dan kelebihannya tersendiri, namun cukupkah sekadar mengukur wajah yang cantik tanpa menghiraukan bakat yang ada, kerana penonton kini semakin bijak menilai bakat berbanding rupa.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:twitter

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "Tak Perlu Ada Dar4h Campuran, Wajah Fazura Di4ngkat Menj4di Wan1ta Melayv Paling Cantik"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*