“Mat Motor Baik H4ti”- Aksi Y4ng Jarang Berl4ku Bila Geng Moto Tolong ‘towing’ Abang Trafik

Sebagai seorang penunggang motosikal, kita mesti tahu dan faham kep4yahan mereka yang memilih untuk bermotosikal. Kadang-kadang tu minyak habis, mesti ada penunggang motosikal yang kita tak kenal akan datang dan tolong tunda moto kita ke tempat yang selamat.

Cakap pasal tunda moto ni, min nak share dengan korang satu video pasal towing moto. Yang best pasal video ni, moto yang ditunda tu ialah moto polis trafik. Iye, memang jarang-jarang berlaku tau. Korang boleh tengok video @durianbroters kat bawah ni.

@durianbroters

♬ original sound – Nikkhun – 𝓐𝓻𝓲𝓮𝓯 𝓕𝓪𝓻𝓱𝓪𝓷𝔃🥷🏻

Jarang berlaku ni

Kejadian ni memang sangat jarang berlaku. Biasa kita tengok motosikal orang awam yang kena towing cara macam ni kan. Bila berlaku kat polis trafik, memang lain dari yang lain lah.

Ye, mat moto pun pengguna jalan yang sah. Kalau takde mat moto ni, bertambah sesak lah jalan tu dengan kereta banyak-banyak kan.

Betul, patuhi undang-undang yang telah ditetapkan. Harini kita nampak orang dalam kesusahan, kita tolong, kemudian hari kita susah, mesti ada orang tolong pulak kan.

Betul, min setuju. Ramai je mat moto yang min jumpa semua baik-baik belaka. Tolong towing sampai stesen minyak pun ada, siap nak bagi duit isi minyak pulak tu.

Jangan jadi mat rempit. Jadi mat moto yang ikut undang-undang takpe. Semoga mat-mat moto yang rajin tolong orang ni dipermudahkan urusan dunia akhirat, Amiiinn.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:Lobak Merah

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

 

Be the first to comment on "“Mat Motor Baik H4ti”- Aksi Y4ng Jarang Berl4ku Bila Geng Moto Tolong ‘towing’ Abang Trafik"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*