SeIepas Did4kwa Cuba MencuIik Anaknya Dari Bek4s Isteri, Dr Hafiz Tampil Buat Pended4han Sebenar

“Ex husband (bek4s suami) awak kan? Ya Allah, jah4tnya. Please buat police report (tolong buat laporan polis)”

Itu komen seorang pengguna media sosial di Instagram Lufya susulan pendedhan dibuat penyanyi dan pelakon itu yang mendkwa seorang lelaki cuba menclivk anak perempuannya, Laana Haura, 5, ketika berada di taman permainan di Kota Damansara, Ahad lalu.

Komen itu turut mendkwa bekas suami Lufya iaitu Dr Che Muhammad Hafiz Che Baharum, 32, sebagai d4yus selepas ditanya adakah dia mengupah orang untuk melakukan perkara itu.

“Not sure (tak pasti) but (tapi) memang kerja ex husband (bekas suami) dia ni. Dayus,” tulisnya.

Hafiz ketika dihubungi Harian Metro menafikan dia terbabit dengan ins1den itu dan mendkwa tudvhan netizen itu adalah fitn4h.

Katanya, dia masih berfikiran waras dan tidak sanggup menggunakan keker4san semata-mata mahu berjumpa anak.

“Tuduh4n netizen itu adalah fitn4h. Sebagai bapa saya tak sanggup buat macam tu. Kalau nak jumpa anak, saya akan minta izin. Kalau tak dapat jumpa, saya runding baik-baik”

“Kalau nak jumpa saya akan cakap baik-baik dan bukan meng4muk. Kalau dia tak bagi, saya cuba dan minta lagi. Bukan dengan keker4san. Saya akan cuba faham jika tak dapat jumpa. Saya tetap sabar dan tak putus asa”

“Kalau nak jumpa kenapa perlu ser4ng. Saya bukan jenis berdendam. Perkara lepas biarlah berlalu. Saya sudah lama ‘move on’ dan sudah ada kehidupan baru. Takkan nak upah s4mseng,” katanya kepada Harian Metro.

Menurut Hafiz, dia mengetahui ins1den itu apabila dimaklumkan pengguna laman sosial yang menghantar mesej (DM) di Instagram.

“Saya pun baru tahu daripada orang dan kawan yang ‘forward’ perkara itu. Kalau tak, memang tak tahu apa-apa. Sepatutnya dia perlu cakap pada saya awal lagi. Saya ini masih bapa kepada anak kami, walaupun bukan lagi suami kepadanya”

“Selepas dapat tahu terus saya menghubunginya dan buang segala ego sebab mengenangkan keselamatan dan keadaan anak. Alhamdulillah, dia kata anak okay dan dirinya stabil. Saya doakan dia semoga dalam keadaan baik-baik saja”

“Saya harap dia buat laporan polis segera. Selepas ini kena lebih berhati-hati jika nak bawa anak bermain di kawasan awam. Apatah lagi sekarang banyak kes jen4yah,” katanya.

Terdahulu, Che Hafiz mendedhkan bahawa rumah tangga mereka sudah terlerai pada 17 Jun 2020.

Lufya dan Dr. Che Hafiz mendirikan rumah tangga pada 26 November 2016. Hasil perkongsian hidup, pasangan itu dikurniakan seorang cahaya mata, Laana Haura yang kini berusia lima tahun.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:Hm/achikdia.com

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.