“At Least Anak Aku Walaupun Kurus, Dia…” – Elvina Mohamad Kecew4 Fizikal Cahaya M4ta Sering Dikr1tik Netizen

Pelakon jelita Datin Elvina Mohamad meluahkan rasa keccewa apabila segelintir pengikutnya mengkr1tik bentuk fizikal putera sulungnya, Karl Mateen Mohd Haniff yang dikatakan terlalu kurus sehingga did4kwa s4kit.

Elvina menerusi beberapa hantaran di Instagram Story miliknya tampil membidas komen-komen neg4tif diberikan terhadap anaknya yang dianggap melampau dan dilemparkan tanpa rasa bersalah.

“Pemikiran orang ni pelik. Bila kurus je sakit, bila gemuk je sihat. Wahai sekalian tak payah la nak banding-bandingkan badan anak korang dan anak saya.

“Dia kurus kecil tak semestinya s4kit. Anak awak gemuk badan besar tak semestinya sihat.

“Tengok genetik la, kalau awak besar bagak memang besar bagak juga lah anak awak. Saya dan suami kecil molek so kecil comel juga lah anak kami,” ujarnya.

Mengulas lanjut, aktres Takdir Yang Tertulis itu mengakui penat kerana hampir setiap hari bentuk fizikal badan anaknya itu menjadi perbualan mulut netizen.

“Penat baca DM (direct message) orang cakap pasal badan anak ni siap cakap tak cukup makan ke badan macam tu? Seriously?

“At least anak aku walaupun kurus dia sihat, active, cerdik, cukup makan, cukup kasih sayang.

“Anak awak yang awak bangga kan sangat tu, yang kata badan sihat gemuk dempol tu jangan riy4k sangat eh. Gemuk tak semestinya sihat tau.

“Time kecik awak suka la dia gemuk macam tu, dah besar nanti jangan sampai tercari-cari ubat untuk kurus pula nanti,” luahnya lagi.

Menerusi Instagram Story yang lain, Elvina turut memohon maaf atas ayat-ayatnya yang mungkin akan meny4kitkan hati segelintir pihak serta menjelaskan bahawa kenyataannya itu tidak merujuk kepada isu ‘body shaming’ individu lain.

“Jangan terasa hati ya. Saya ni bukan jenis suka meluahkan kat social media pun sebelum ni. But tadi bila baca DM ramai sangat cakap pasal badan anak saya, pasal gemuk lah kurus lah.

“Orang Malaysia ni semua benda tak kena. Gemuk tak kena kurus pun tak kena.

“Cuba kalau tak payah busy body pasal orang kan senang. Ini sibuk duk comment pasal badan orang kang bila cakap balik pasal body hang cakap body shaming pulak.

“Guys, I tak body shame sesiapa pun jangan salah faham. But ger4m bila orang bandingkan anak I kurus s4kit, anak dia gemuk sihat,” katanya lagi.

Dalam pada itu, Elvina memohon agar setiap ibu bapa di luar sana tidak perlu membezakan perkembangan anak-anak dengan yang lain kerana umum sedia maklum setiap kanak-kanak mempunyai sistem tumbesaran yang berbeza.

“Of course I m4rah orang cakap pasal anak I. If korang nak cakap pasal saya, saya tak kisah pun. Ini dengan budak kecik pun korang nak bodyshame banding-bandingkan dah kenapa? Itu anak awak, ini anak saya. Tak perlu bandingkan. Jaga anak sendiri sudah.

“Bila anak orang lambat cakap sikit pun korang judge speech delay lah autism lah. Itu la ini laa. Tak paham lah! Semua benda tak kena,” luahnya di Instagram Story.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:hotfm

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.