“Bila Dah Berusia, Saya Lebih T4kut Kepada Kem4tian” – Nora Danish Buat Wasi4t Untuk Anak-Anak

Pelakon Nora Danish akui diser4ng anx1ety atau kecelaruan keres4han sejak akhir-akhir ini dan sering memikirkan tentang kem4tian.

Disebabkan itu juga Nora mengambil langkah berjaga-jaga dengan membuat wasiat kepada anak-anaknya.

“Sejak baru-baru ini nak naik kapal terbang sekarang pun anx1ety, rawatan tak ada sangat cuma saya lebih kepada membaca.

“Tangan saya akan sejuk, sebab saya fikir anak saya macam mana semua, buat wasiat dan apa benda yang patutlah.

“Mungkin juga sebab PKP, lama tak ke mana-mana, benda tu dah jadi macam itulah,” katanya ketika ditemui Gempak.

Nora ditemui selepas majlis pratonton telefilem terbaharu lakonannya berjudul Kan Cheong bertempat di GSC, The Starling, Petaling Jaya pada Selasa.

Tambah Nora lagi masalah anx1ety yang dialami bukan berpunca daripada net1zen, sebaliknya disebabkan peningkatan usia.

“Bukan fasal net1zen tapi anxiety lebih kepada macam kita dah berumur ni saya lebih takut kepada kem4tian.

Sebagai contoh kalau naik kapal terbang macam-macam kita fikir. “Saya ni seorang yang sangat emotional, sangat-sangat sens1tif, kadang-kadang dua benda ini boleh lead kepada overthinking.

“Selalunya overthinking ini kita akan fikir keburukan tetapi saya tidak, saya cepat-cepat kata pada diri overthinking ini adalah my super power.

“Jadi saya cuba tukarkannya kepada positif, saya fikir okay tak apa saya akan lebih berhati-hati. Benda itu menjadikan saya lebih menghargai orang sekeliling.

“Kita jangan cakap itu keburukan, kita cuba tukarkannya kepada benda positif,” jelasnya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page@KLMENJERIT

Sumber:gempak

PERHATIAN: Pihak KLMENJERIT tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLMENJERIT juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.